Hlavní obsah

Dopravní situace v Plzeňském kraji zůstává i dnes kritická

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snížená viditelnost, náledí a sněhové srážky. To vše dnes bylo příčinou celé řady dopravních nehod, narušení jízdních řádů městské hromadné dopravy a důvodem pro četná zpoždění pravidelných vlakových spojů a autobusových linek. Situace v Plzeňském kraji zůstává i nadále kritická.

Foto: Tomáš Kubeš

I dnes byla snížená viditelnost, náledí a sněhové srážky příčinou celé řady dopravních nehod.

Článek

Místem celé řady dopravních nehod se pro dnešní den stala dálnice D5. Okolo sedmé hodiny ranní zde ve směru na Prahu na 90. kilometru došlo k havárii, kdy osobní automobil skončil v příkopu. Nedaleko tunelu Valík zablokoval provoz porouchaný kamion, jízda zde byla možná pouze se zvýšenou opatrností a tvořily se zde kolony.

V opačném směru na Rozvadov došlo asi hodinu poté k vážné dopravní nehodě se zraněním na 91. kilometru. V totožném úseku se odehrála nehoda nákladního vozidla. V důsledku této nehody došlo k uzavření dálnice a odklonu dopravy. Na místě probíhaly záchranné a vyprošťovací práce.

K nehodě došlo v obci Třemošná, kde se na frekventované Plzeňské ulici střetl osobní automobil s nákladním automobilem. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

U čerpací stanice ONO u obce Nýřany zapadl nákladní automobil do příkopu. Na místě byly organizovány vyprošťovací práce. 

Ve směru z Benešovic na Plzeň nedaleko obce Blatnice havaroval nákladní automobil. V důsledku havárie skončil automobil v příkopu.

Pro celou řadu automobilů se dnes i ten sebemenší kopec stal nepřekonatelnou překážkou. V kopci nedaleko obce Černošín uvízl nákladní automobil a částečně zablokoval provoz na komunikaci mezi Černošínem a Planou.

Na Domažlicku v obci Březí havaroval osobní automobil, řidič pravděpodobně nezvládl řízení a vozidlo skončilo na střeše.

Ani Rokycansko se neobešlo bez dopravních nehod. Za sjezdem na Mýto na dálnici D5 skončil osobní automobil v příkopu. Na 50. kilometru ve směru na Prahu uvízl kamión v pravém pruhu a na 63. kilometru v totožném směru došlo k nehodě osobního a nákladního automobilu. I zde nákladní automobil skončil v příkopu.

V současné chvíli na většině území Plzeňského kraje sněžení ustalo a doprava se zklidnila. I nadále jsou však řidiči vyzýváni ke zvýšené opatrnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám