Hlavní obsah

Dopravní podnik Ostrava pořádá Den otevřených dveří ve vozovně trolejbusů

Novinky, Ondřej Petráš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 9. září, v době od 9 do 16 hodin, zpřístupní DP Ostrava svou trolejbusovou vozovnu v centru Ostravy na dni otevřených dveří. Akce se koná u příležitosti 65 let provozu trolejbusů v Ostravě.

Článek

Akce je pořádána ve spolupráci s Rádiem Čas a je také zařazena mezi akce k oslavám první písemné zmínky o Ostravě. Od té letos uplynulo 750 let. Návštěvníci se mohou zúčastnit prohlídky dílen a vyhlídkových jízd Ostravou. K vidění budou také historická vozidla, prodej upomínkových předmětů, doprovodný program a mnoho dalšího.

První trolejbusový úsek byl zprovozněn v roce 1952 a spojoval Náměstí Republiky, Jirskou osadu a Prokešovo náměstí. Tato trasa byla okružní a byly provozovány dvě linky (po a proti směru hodinových ručiček). V současné době je provozováno celkem 14 trolejbusových linek v celkové délce 116 km.

Vozovna trolejbusů je dostupná trolejbusovými linkami 101, 102 a 108 – zastávka „Vozovna trolejbusů“. V docházkové vzdálenosti se také nachází zastávky „Křižíkova“ (tramvaje 1, 2, 8 a 11) a autobusové zastávky „Sad Boženy Němcové“.

Kompletní informace ke Dni otevřených dveří jsou k nalezení na webových stránkách Dopravního podniku Ostrava www.dpo.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám