Hlavní obsah

Dopravní podnik Ostrava mění jízdní řády MHD a informuje o změnách

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní podnik Ostrava zavádí změny v dopravě, které jsou důsledkem preventivních opatření v boji proti koronaviru.

Foto: Josef Zajíc

Tramvaje, autobusy a trolejbusy jsou čištěny a desinfikovány. Ilustrační foto.

Článek

V důsledku preventivních opatření došlo v posledních dnech k mnoha změnám v ostravské městské hromadné dopravě. Například byly snížené časy mezi jednotlivými jízdami:

Tramvaje: 2, 3, 7, 8, 10, 17 - nejedou některé spoje. Jízda tramvají číslo 6, 15 je dočasně zastavená.

Autobusy: 20, 90, 91 - jízdy jsou dočasně zastavené.

Trolejbusy: 108 - nejedou některé spoje, 103, 109 - jízda dočasně zastavená.

V důsledcích preventivního opatření došlo v posledních dnech k mnoha změnám v ostravské MHD. Pokud si cestující nejsou jisti rozsahem provozu a odjezdy konkrétních spojů na linkách DPO, je doporučeno využít mobilní aplikace MojeDPO. Díky této aplikaci se občané mohou ve vozidlech DPO připojit také k rychlejšímu Wi-Fi signálu nebo si zde zakoupit jízdenku.

Všechny podrobnosti o cestování městskou hromadnou dopravou v Ostravě, včetně možnosti alternativního spojení v případě omezení na linkách, lze nalézt na FB profilu Dopravního podniku Ostrava nebo na speciální podstránce: www.dpo.cz/nouzovadoprava.

Od středy 25. března je na tramvajové lince č. 8 během dne omezen počet vypravovaných spojů a linka bude dočasně provozována v 10minutovém intervalu.

Od čtvrtka 26. března bude zastaven provoz autobusové linky č. 92. K výraznému omezení dojde také na autobusových linkách č. 32 a 33, na kterých bude zrušena část spojů.

„Děkuji všem cestujícím, kteří dodržují aktuální hygienická opatření. Nesmírně si vážím takové spolupráce a vzájemného pochopení. Osobně doporučuji všem cestujícím využít aktuálních služeb mobilních aplikací, jako jsou třeba Mapy.cz, a sdílet svou polohu, čímž můžeme všichni pomoci snížit riziko šíření infekce koronaviru,” doporučil Daniel Morys, generální ředitel DPO, a. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám