Hlavní obsah

Doprava ve Frýdku-Místku bude opět komplikovanější, začne se i s opravou mostu

Novinky, Jana Matějíková

Dopravní situace na průtahu Frýdkem-Místkem, kterým denně projede až 45 tisíc vozidel, se opět zkomplikuje. Nejen že se stavební práce přesunou na druhou polovinu estakády, tedy ve směru na Český Těšín, ale začne se také s opravou mostu přes řeku Ostravici. Změna v dopravě začne platit od soboty 7. září.

Foto: Jana Matějíková

estakáda - dosud probíhaly opravy ve směru na Příbor (jízdní pruh blíž k VSH)

Článek

Estakádu rekonstruuje Ředitelství silnic a dálnic ČR od loňského listopadu a nyní zahájí práce také na mostu. Oprava estakády ve směru od Českého Těšína na Příbor byla dokončena. Od soboty bude doprava vedena právě po této opravené části. Stavební práce se přesunou na druhou polovinu estakády, tedy ve směru na Český Těšín a současně započne oprava mostu (u holubic) přes řeku.

Původní čtyři pruhy na mostě přes řeku budou nahrazeny zúženým, tak zvaným 1+1 uspořádáním, tedy jedním jízdním pruhem v každém směru. Přes estakádu ale bude uspořádání 2+1 s tím, že na Český Těšín povedou dva pruhy a na Příbor jeden, tedy jako doposud.

Doprava k autobusovému a vlakovému nádraží povede po objízdné trase, a to ulicemi T. G. Masaryka a Nádražní, protože sjezdová rampa z estakády ve směru na Český Těšín bude uzavřena. Linkové autobusy budou vedeny po této objížďce taktéž. V ranní a odpolední dopravní špičce tedy bude docházet k opoždění spojů. 

Na závady estakády město upozorňovalo jejího majitele, tedy Ředitelství silnic a dálnic ČR a také zástupce krajského úřadu, několik let. Opravy začaly až poté, co z estakády začaly odpadávat kusy betonu. Občané Frýdku-Místku jsou a díky dalším opravám minimálně do jara příštího roku budou nadměrně zatíženi hlukem a prachem.

„Tento stav nás znepokojuje. Oprava estakády má být podle odboru dopravy krajského úřadu hotova do konce listopadu. Když ale vezmeme v úvahu, že oprava poloviny estakády trvala 3 měsíce, jsme k tomuto termínu skeptičtí, už jen proto, že počasí je nevyzpytatelné a může postup prací ovlivnit. Doprava na nejvytíženějším úseku ve městě tak bude zpomalena opravdu dlouho,“ konstatoval náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že pro město je prioritou vybudování obchvatu.

Ten v budoucnu ulehčí dopravě ve městě, všechny případné opravy podobného charakteru by pak měly menší dopad nejen na řidiče, ale také na občany města.

Město se bude snažit minimalizovat negativní dopady na dopravu ve městě, komplikacím se ale nevyhne ani po přeprogramování semaforů na některých křižovatkách.

Občané a řidiči by se měli s případnými připomínkami k opravám obracet na Krajský úřad Moravskoslezského kraje nebo na vlastníka estakády a mostu, tj. na Ředitelství silnic a dálnic ČR.  

Reklama

Výběr článků

Načítám