Hlavní obsah

Domažlickým strážníkům začíná sloužit pult centrální ochrany

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců již Městská policie Domažlice testuje pult centrální ochrany, tedy speciální dispečerské stanoviště, které neustále střeží objekty zabezpečené pomocí elektronické zabezpečovací signalizace.

Článek

Jako jeden z prvních objektů v Domažlicích byl na pult centrální ochrany napojen zimní stadion. Další objekty nyní přibývají.

V současné době jsou na pult centrální ochrany MP Domažlice napojovány i obě základní školy a také dvě budovy mateřské školy, Domažlické technické služby a Dům dětí a mládeže Domino.

„Postupně chceme monitorovat všechny městské objekty. Ty budou vybaveny pohybovými čidly, čidly detekující rozbití okenních výplní a čidly detekující kouř. V případě, že by byl objekt nějakým způsobem narušený, dostanou strážníci okamžitě signál na služebnu a do služebního vozu. Uvidí, jaký objekt je v nebezpečí, kde přesně k narušení došlo a kde se pachatel pohybuje, což mohou sledovat na přenosném tabletu,” vysvětlil místostarosta Domažlic Zdeněk Novák, který je zároveň pověřený řízením Městské policie v Domažlicích.

Pult centrální ochrany ovládají pracovníci kamerového systému, jejichž řady byly v minulých měsících posíleny.

Další novinkou, která domažlickou městkou policii v letošním roce čeká, je rozšíření vozového parku. V září by měli strážníci dostat nové speciálně vybavené vozidlo v hodnotě více než půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám