Hlavní obsah

Domácí vězení trávil v baru

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání – tak se jmenuje přečin, z jehož spáchání je podezřelý 39letý muž. Bílinští strážníci městské policie díky místní a osobní znalosti věděli, že muž nemá v noci v baru co dělat, proto jej zadrželi a předali policii.

Foto: Městská policie Bílina

Herna - ilustrační foto

Článek

Muži byl soudem uložen trest domácího vězení. V praxi to znamená, že odsouzený sice může přes den chodit například do zaměstnání, večer a ve dnech pracovního klidu a pracovního volna však musí být doma.

Muž si z rozhodnutí soudu nedělal těžkou hlavu. Pouze však do okamžiku, kdy do herny vstoupila kontrola v podobě hlídky strážníků městské policie. Podle vyjádření jednoho ze zasahujících strážníků vzal muž nohy na ramena a snažil se zmizet v nočních ulicích. Hlídka provádějící kontrolu herny však přesto zůstala poměrně v klidu. Za rohem totiž čekala další, záložní hlídka, které muž vběhl přímo do náruče.

Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jej soud může poslat za mříže až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám