Hlavní obsah

Dolní Studénky ožily v rytmu Star Dance

Novinky, Petra Kucinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dolních Studénkách se v pátek 3. února tančilo v rytmu Star Dance. V pořadí pátý ročník plesu ve stylu Star Dance společně uspořádaly Místní akční skupina Šumperský venkov a obec Dolní Studénky. Pro hosty měly připravené nejen kvalitní zážitky, ale i zajímavé informace k novému dotačnímu období.

Foto: Petra Kucinová

Leona Machálková a Jan Smigmator na olese Star Dance v Dolních Studénkách

Článek

Bohatý plesový program plný hvězd

Pro hosty a návštěvníky organizátoři připravili "našlapaný" hudební program. Jako tradičně zahrál zábřežský Moravia Big Band s hvězdnými hosty Leonou Machálkovou a Janem Smigmatorem. Kromě kvalitní muziky je čekala také bohatá plesová tombola a raut plný dobrot.

V roce 2017 odstartuje nové dotační období 

K příležitosti zahájení nového dotačního období, které odstartuje v průběhu roku 2017, MAS Šumperský venkov přítomným představila svoji rozvojovou strategii území "Z lázní do lesů a hor, to je náš krásný region II." a oblasti, ze kterých bude možné skrze MAS Šumperský venkov žádat o dotace. V tomto období MAS ve svém území přerozdělí více než 68 miliónů Kč.

Ve srovnání s minulým programovým obdobím, kdy se v území realizovaly přes MAS projekty v hodnotě 21 miliónů Kč, bude tato alokace více než trojnásobná. Rozšíří se i okruh oblastí, které bude moci MAS podporovat.

„Peníze půjdou zejména na podporu podnikatelů, zemědělců, lesnictví a nově také na podporu škol, hasičů, dopravy, sociálních služeb v regionu nebo projektů přispívajících ke zvýšení zaměstnanosti,” uvedl předseda MAS Šumperský venkov Radim Sršeň. 

Co je místní akční skupina?

Místní akční skupina (MAS) je nezisková organizace tvořená obcemi, podnikateli a neziskovými organizacemi, které v těchto obcích působí. Funguje na principu LEADER. Společným cílem jejích členů je rozvíjet venkov, kde působí – v tomto případě šumperský venkov. Na základě veřejných diskusí MAS zpracovává strategii, kterou následně realizuje prostřednictvím vlastních projektů a projektů jednotlivých aktérů v území, o jejichž financování (nejen) z EU dotací sama rozhoduje. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám