Hlavní obsah

Dobruška děkovala nejlepším sportovcům roku 2016, uznání zaplněného sálu patřilo i organizátorům

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhodnocení nejlepších sportovců Dobrušky roku 2016 dostalo zcela nový ráz a ohlasy na dramaturgii slavnostního večera, který se uskutečnil 19. ledna ve velkém sále Společenského centra Kino 70, jsou vesměs velice pozitivní jak od oceněných, tak od publika.

Foto: Dana Ehlová

Stanislava Preclíková, reprezentantka ČR ve skibobech, mistryně světa a vítězka Světového poháru je členkou Skibob klubu Dobruška.

Článek

Ceny převzalo 13 jednotlivců, zástupci 7 kolektivů a 9 trenérů či funkcionářů. Za skvělou reprezentaci Dobrušky v minulém roce sportovcům střídavě děkoval starosta Petr Lžíčař, spolu se svými zástupci, radními a zastupiteli, předsedové sportovních jednot, oddílů a klubů, ale také zástupci úspěšných dobrušských firem Kand, KBA Grafitec a Stuha.  

V kategorii jednotlivců byli oceněni skibobisté Stanislava Preclíková, Jana Trunečková, Dominik Harnach, Martin Pago a Gabriela Skaláková, atleti Kateřina Hlávková, Pavlína Prudičová a Ondřej Čáp, dále Martin Nejl z Tri clubu Dobruška, krasobruslař Tomáš Kupka, moderní gymnastka Tereza Krahulcová, národní házenkář Tomáš Preclík a badmintonistka Šárka Křížková.  

Mezi oceněné kolektivy se zařadila družstva starších žáků oddílu fotbalu, starších žákyň oddílu atletiky, dorostenců oddílu národní házené, "B" tým oddílu badmintonu a také hokejbalisté, florbalisté a juniorky-vodáci, Školního sportovního klubu Bodlinka.       

Finanční odměnu, diplom a květinu převzali v neposlední řadě fotbaloví trenéři Milan Vacek a Zdeněk Zounar mladší, atletický trenér Adam Ovčarik, dále Lenka Faitová, trenérka a rozhodčí moderní gymnastiky, Štěpán Špaňo, trenér vodáků, dlouholetá cvičitelka Věra Jílková, funkcionářka Klubu českých turistů Eva Šimerdová, rozhodčí kuželek Petr Brandejs a předseda oddílu badmintonu Petr Šváb.  

Některé z úspěšných sportovců představil moderátor prostřednictvím zajímavých medailónků, díky nimž se diváci podívali za úspěšnými skibobistkami Janou Trunečkovou a Stanislavou Preclíkovou na sjezdovky v Deštném, seznámili se s krasobruslařem a reprezentantem ČR Tomášem Kupkou, cyklistickým veteránem a sportovním nadšencem Martinem Nejlem a viděli "v akci" cvičitelku Věru Jílkovou.  

Udílení cen zpestřily ukázky umění malých fotbalistů, badmintonistů a florbalistů, potlesk sklidilo vystoupení moderní gymnastky Lenky Faitové, stejně jako moderní tanec v podání žákyň dobrušské ZUŠ. Kulturní část obohatila svými písničkami i zpěvačka Ella.  

Dojmy všech účastníků velice povedeného večera umocnil moderátor Honza Dušek, jehož výkon si v mnohém nezadal s těmi, za které byli 19. ledna 2017 dobrušští sportovci oceněni. Právě on byl totiž zcela jednoznačně tou pomyslnou třešničkou na dortu plném medailí a skvělých umístění ze světových šampionátů, evropských a republikových soutěží či krajských a okresních přeborů.

Reklama

Výběr článků

Načítám