Hlavní obsah

Dobrovolníci z DDM Astra čtou dětem v nemocnici

Novinky, Dana Lipovská

Dětské oddělení Krajské nemocnice T. Bati již pět let spolupracuje se zlínským Domem dětí a mládeže Astra. Pod vedením pedagogů chodí malým pacientům číst studenti i pracující.

Foto: Dana Lipovská
Článek

Zástupci DDM Astra nedávno vyhlásili dokonce něco jako konkurz na dobrovolníky, kteří by chodili číst nemocným dětem z knížek. Řady dobrovolníků se tak ještě rozšířily a čtení probíhá dvakrát týdně.

„Vybrali jsme zájemce, kteří mají rádi děti a čtení. Chodíme s nimi vždy v úterý a ve čtvrtek, knížky vybíráme podle věku dětí a samozřejmě také s ohledem na to, jestli se jedná o kluka nebo holku,” uvedla Eliška Uhrovičová, pedagog volného času DDM Astra.

Jedním z pacientů byl i třináctiletý Ondřej. Nejdříve se trochu ošíval, nakonec ale pozorně poslouchal příběh o pirátech.

„Naposledy jsem četl povinnou četbu, starořecké báje a pověsti. Jinak mě čtení moc nebaví,” řekl s úsměvem Ondra, vzápětí se však znovu zaposlouchal do čtení dobrovolnice Kateřiny Kovalčíkové.

„Myslím si, že dobrovolnictví by mělo být součástí života každého člověka. Já mám ráda děti, ráda čtu a těší mě předávat něco dál, zpříjemňovat malým pacientům den v nemocnici,” dodala Kateřina Kovalčíková.    

Reklama

Výběr článků

Načítám