Hlavní obsah

Dobrovolníci v Děčíně vyrazí v sobotu na velký úklid labských břehů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podruhé se skupina dobrovolníků rozhodla, že uklidí břehy řeky Labe v Děčíně. Loni se dobrovolného úklidu zúčastnilo několik desítek nejen obyvatel města Děčína, pořadatelé doufají, že letos dorazí lidí ještě víc. Břehy se stávají místy černých skládek, část odpadků je i naplavena.

Foto: Olga Vonková

Loňský úklid

Článek

Opět to vypadá na metráky plastů, starých krámů, pneumatik... Je to stále stejná písnička, naprostá lhostejnost vůči ostatním, o přírodě raději nemluvit.

„Všichni ti, kdo by chtěli pomoci, mají šanci, úklid levého břehu Labe se koná už v sobotu 28. března. Úklid pravého břehu se pak uskuteční 18. dubna,“ řekl jeden z pořadatelů Petr Záruba.

Vítaní jsou všichni ti, kdo chtějí něco málo udělat nejen pro řeku, ale i pro město Děčín. Lidé, kteří by se na úklidu chtěli podílet, by neměli doma podle pořadatelů zapomenout pracovní rukavice, pevnou obuv a hlavně dobrou náladu.

„Bohužel město Děčín nemůže dodat tolik pytlů na odpadky, kolik jsme požadovali, takže budeme rádi za každý pytel, který lidé přinesou,“ dodal Záruba.

Sraz dobrovolníků je v sobotu 28. března v 9:00 na parkovišti u benzínové stanice Tesco Děčín.

Reklama

Výběr článků

Načítám