Hlavní obsah

Dobrovolníci představí svou činnost v Divadle hudby v Olomouci

Novinky, Tereza Maliková

Divadlo hudby nabízí kromě divadelních představení často také besedy a tematické večery. V novém roce tento alternativní program odstartuje beseda Muzungu Bájííí, která se uskuteční 21. ledna v 18 hodin v prostorách divadla. Vstupné je dobrovolné.

Článek

Beseda představí činnost organizace Shalom for Uganda prostřednictvím vyprávění Jany Březinové a Terezy Truhlářové o jejich dobrovolnické praxi v organizaci. Obě dobrovolnice strávily v Ugandě několik měsíců. Tereza Truhlářová je lékařka, která se v Ugandě věnovala lékařské péči a Jana Březinová vyučovala na tamní základní škole.

Shalom for Uganda je nezisková organizace, která působí především díky dobrovolné činnosti profesionálů (lékařů, psychoterapeutů, sociálních pracovníků). Pomáhá jak jednotlivcům, tak i rodinám a komunitám.

Jejím posláním je zavádění základní zdravotní péče, zdravotní pomoc na klinice a osvěta obyvatel v oblasti hygieny a zdraví. Poskytuje také péči o chronicky a dlouhodobě nemocné, psychologické poradenství, vzdělávací činnost ve školách, pracuje s dětmi na vesnicích v rámci pedagogiky volného času a podporuje rozvoj zemědělství a drobného podnikání například v oblasti tradiční výroby košíků a rohoží.

Vstupné je dobrovolné. Výtěžek bude využit na podporu činnosti organizace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám