Hlavní obsah

Dobrovolní hasiči ze Skalné mají nové vybavení pořízené s příspěvkem kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Dobrovolní hasiči ze Skalné získali příspěvek od Karlovarského kraje na nové věcné vybavení jednotky. Celkem nakoupili věci za asi 242 tisíce korun, z toho 80 procent tvořila krajská dotace.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Vybavení předal hasičům přímo ve Skalné krajský radní Jaroslav Bradáč.

Článek

Vybavení předal hasičům přímo ve Skalné krajský radní Jaroslav Bradáč.

„Velmi si práce dobrovolných hasičů vážím, protože věnují svůj čas a energii na pomoc druhým. Doufám, že jim bude nové vybavení dobře sloužit při ochraně zdraví a majetku občanů Chebska,” popřál radní Bradáč.

Peníze hasiči použili na nákup elektrického navijáku Warm, který byl namontován na zásahové vozidlo, na nový resuscitační přístroj OXY, zásahové oděvy, obuv nebo čtyřdílný nastavovací žebřík.  

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Skalná (JPO III) je zařazena do poplachového plánu kraje a zabezpečuje jedno z největších území chebského okresu. Jednotka spravuje hasební obvody měst Skalná, Františkovy Lázně a obce Třebeň.

„Zasahujeme ale také u dopravních nehod, například na nebezpečném úseku silnice 1. třídy mezi Dlouhými Mosty - Františkovými Lázněmi a Vojtanovem. A jsme vůbec nejčastěji povolávanou jednotkou Sboru dobrovolných hasičů k mimořádným událostem v územním odboru Cheb,” uvedl velitel skalenských hasičů Roman Melničuk.

Karlovarský kraj každoročně podporuje jednotky dobrovolných hasičů po celém regionu a kromě věcného vybavení přispívá i na nákup dopravních automobilů nebo cisteren.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám