Hlavní obsah

Dobrovolní hasiči z Borovna mají za sebou úspěšný zásah

Novinky, Lenka Žáčková

Zásah SDH Borovno, který proběhl 14. července, byl historicky první tohoto sboru s cisternovým vozem Praga. Byl to vlastně ostrý start a místem výjezdu byl skutečný požár ve vedlejší obci Číčov.

Foto: Archiv SDH Borovno

Zásah borovenských hasičů

Článek

Před dvěma lety hasiči SDH Borovno dostali bezúplatným převodem od města Spálené Poříčí vůz Praga V3S ASR-12M, tehdy ještě v původní khaki barvě. Po roce a půl usilovné práce se z původně vojenského vozu stala hasičská Praga v klasickém hasičském zbarvení.

Dne 10. července získala Praga technickou kontrolu, 13. července borovenští hasiči auto dovybavili potřebným nářadím, naplnili vodou a v pozdních večerních hodinách ji přihlásili do tzv. výjezdu.

Svůj význam vozidlo prokázalo hned následující den - v 15:40 zazněla ze sousední obce siréna, na poli za obcí Číčov vzplál kombajn a přilehlé pole. Hasiči z Borovna neváhali a v 15:45 vyjeli k požáru ve složení: Milan Albrecht st., starosta sboru a velitel zásahové jednotky, Milan Lašťovka, Michal Krejdl a Michaela Albrechtová.

Na místo dorazili hned po místní výjezdové jednotce SDH Číčov, která v době jejího příjezdu už v rámci možností a vybavení zajišťovala místo požáru a zabraňovala šíření ohně do okolí. Ihned po příjezdu byly zahájeny hasební práce a do příjezdu ostatních šesti jednotek byl požár lokalizován a prakticky uhašen.

Borovno je malou obcí v Plzeňském kraji, přesněji na území okresu Plzeň-jih, která žije požárním sportem. Má necelou stovku obyvatel, přesto je schopná úspěšně zasahovat u požárů, za což jí náleží uznání a velký dík.

Reklama

Výběr článků

Načítám