Hlavní obsah

Dobříšský zámek se promění v pohádkovou zemi

Novinky, Veronika Měrková

V neděli 22. června se od 10 hodin opět promění dobříšský zámek v pohádkovou zemi, ve které si děti užijí spoustu zábavy s pohádkovými bytostmi.

Foto: Veronika Měrková

Závěr pohádkového dne z minulého ročníku

Článek

ZÁMEK DĚTEM je akce věnovaná zejména rodinám s dětmi, na které čeká bohatý hudební a zábavný program na zámku Dobříš. Od 10 do 17.30 hodin se přijďte odreagovat od starostí všedních dní a zažít nezapomenutelný den se svou rodinou, plný zábavy, soutěží, odměn, hudebních vystoupení a mnoho dalšího.  

Na návštěvníky akce zde bude čekat bohatý program, moderovaný zámeckými šašky. Během dne děti i jejich rodiče pobaví duo Vanda a Standa, pohádku zahraje Divadýlko z pytlíčku, zazpívají nepřehlédnutelní Maxim Turbulec a chybět nebude ani slavnostní příchod královské rodiny. Soutěže pro děti i dospělé o krásné a hodnotné ceny budou probíhat během celého dne. Výhry budou losovány také z prodaných vstupenek.

V 11.30 se pro všechny účastníky otevře Brána do pohádky, kde se děti osobně setkají například s vodníkem, čarodějkami a čerty, vyzkouší si, jak se žije na statku, pomůžou uvařit zámeckému kuchaři jídlo pro princeznu, nebo se stanou opravdovým rytířem. Pohádková stanoviště pro děti budou umístěna v krásném francouzském parku dobříšského zámku.

Zde si děti budou hrát, aktivně plnit pohybové, vědomostní a tvořivé úkoly a na každém stanovišti děti dostanou malou odměnu.

Po celý den budou pro návštěvníky zdarma zpřístupněny zámecké komnaty s loutkami a hádankami pro děti. Program bude doplněn vystoupením dětí z 2. MŠ Dobříš, Aerobik studia Orel Dobříš a hudebním doprovodem Pokleslého dobříšského orchestru.

Mimo jiné se návštěvníci mohou těšit na mnoho stánků s občerstvením nejrůznějšího druhu a suvenýry, které neodmyslitelně k pohádkám patří. Děti i jejich rodiče najdou zábavu také u výtvarných a tvořivých dílen či jízdy na konících. Pohádkový den zakončí slavnostní příchod královské rodiny. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám