Hlavní obsah

Dobré pivo a hudba k tomu na dni otevřených dveří pivovaru v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinný pivovar v Dobrušce připravil pro milovníky zlatého moku a dobré hudby další den otevřených dveří, který bude "ověnčen" několika jubilei s pětkou na konci.

Foto: Dana Ehlová

Den otevřených dveří v Rodinném pivovaru v Dobrušce se uskuteční 15. sprna.

Článek

Letos 15. srpna se uskuteční tato hojně navštěvovaná akce již popáté a důvodem k tomu, aby pivo teklo proudem, bude vedle tropického počasí především také 695 let, které uplynuly od udělení várečného práva Dobrušce, a dále 145 let od založení místního pivovaru.  

Nedílnou součástí dne, kdy Rodinný pivovar v Dobrušce po roce opět otevře své brány veřejnosti, je hudba. Pozvané kapely vystupují na dvou podiích, z nichž jedno je na nádvoří a druhé v pivovarské zahradě - vzhledem k různorodosti repertoáru se dá očekávat, že do noty se trefí prakticky každému.

Regionální hudební scénu budou letos zastupovat Valanka, Relax, Stará parta, Rocksorry a Čí je to vina. Hudební fajnšmekři se už těší na taháky jubilejního ročníku - Wohnout, Jelen, Škvor, Citron.  

Z mnoha píp potečou všechny druhy místních piv, tedy Dobrušská 11%, Rampušák 12%, polotmavý Muderlant 13%, F.L.Věk 15% a speciál uvařený právě pro tuto příležitost. Kuchaři ve stylové sklepní restauraci připraví vynikající jídla typicky české kuchyně.  

Pravidelným zpestřením programu jsou také oblíbené exkurze celým provozem  pivovaru a široko daleko vyhlášené sladovny, které budou probíhat od 13 do 18 hodin. 

Na závěr stojí za to připomenout, že pivo z Dobrušky pravidelně sklízí úspěchy v soutěžích malých pivovarů. Zatím poslední ocenění pochází z odborné degustace v Českých Budějovicích, která probíhala v rámci Slavností piva v červnu letošního roku. Dobrušský světlý speciál F. L. Věk 15% získal první místo v kategorii světlých ležáků vyrobených minipivovary, druhé místo mezi polotmavými pivy obsadil 13% Muderlant a třetí byla ve své kategorii Dobrušská 11%.  

Reklama

Výběr článků

Načítám