Hlavní obsah

Dobrá zpráva z Divadla Husa na provázku. Open air premiéra již 29. května

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Koncem května se Divadlo Husa na provázku opět otevře divákům. Na provázkovském dvoře zahájí provoz napjatě očekávanou premiérou Gadžové jdou do nebe s podtitulem Comedy Ghetto divadelního a filmového režiséra Jiřího Havelky. Ve znamení venkovního hraní se pak pod názvem provázek.open ponese celý červen.

Článek

„Díky provázkovskému dvoru, který jsme minulý rok opravili a otevřeli, jsme nyní schopní přenést premiéru Jiřího Havelky i červnový program pod širé nebe. Právě velkorysý prostor provázek.dvora nám umožní adaptovat vybrané inscenace do vlastního plenéru a zachovat přitom veškerá bezpečnostní opatření, na což klademe velký důraz. Bonusem přitom bude atmosféra nadcházejícího léta, v níž se budou jednotlivé akce konat – samozřejmě pro nižší počet diváků," uvedla umělecká šéfka Provázku Anna Davidová.

Program na provázkovském dvoře 29. května v 19.00 zahájí premiéra česko-romské inscenace Jiřího Havelky Gadžové jdou do nebe s podtitulem Comedy Ghetto.

„Právě česko-romské soužití a sílící nacionalismus a rasismus patří k dlouhodobě palčivým tématům, které nedávná zkušenost s pandemií nasvítila zcela nově. Rád bych proto poděkoval všem členům inscenačního týmu za obdivuhodné nasazení, díky němuž můžeme tuto premiéru navzdory nečekané a vynucené pauze tak pohotově uvést," doplnil dramaturg inscenace Martin Sládeček.

Tvůrci zvou také na koncerty česko-romské kapely, s nimiž budou premiéra i další tři reprízy, konající se na provázkovském dvoře v sobotu 30. 5., ve čtvrtek 11. 6. a v pátek 12. 6., spojené.

„Prostřednictvím programu na provázek.dvoře budeme moci podpořit množství nezávislých umělců, kteří jsou na Provázek přirozeně navázaní. Návštěvníci se proto mohou těšit nejen na řadu open air představení, ale také na koncerty, z nichž bych vypíchla třeba koncert Ivy Bittové konající se na provázkovském dvoře 7. června 2020," uzavřela Davidová.

Všechny provázkovské akce se uskuteční ve zvláštním režimu, za dodržení veškerých bezpečnostních opatření a pro omezený počet diváků. Předprodej na ně bude zahájen v úterý 12. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám