Hlavní obsah

Do Zlína přijede loutkové divadlo

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte inspiraci na víkendovou zábavu pro své děti? Zkuste je vzít na klasické loutkové divadlo. Jedno takové hostí v neděli 30. ledna Zlaté jablko.

Foto: Dřevěné divadlo

Snímek z představení Princezna na hrášku

Článek

S pohádkou H. Ch. Andersena Princezna na hrášku zavítá v neděli do Zlína Dřevěné divadlo z Nového Města na Moravě. Pohádkový příběh je zpracovaný do zhruba třicetiminutového představení tak, aby dokázal zaujmout a udržet pozornost i nejmenších diváků. Shlédnout jej děti mohou zdarma, a to v 10 nebo 15 hodin.

Známé téma o zkoušce, zda je princezna pravá či falešná, je rozšířeno o rodinné prvky: maminka (stará královna) nechce ještě svého synka (prince) oženit a tak ji přijde vhod, že se mu nedaří přivézt ze světa tu „pravou – opravdovou princeznu.“ Problém nastává, když jednoho deštivého večera na hradní bránu zabouchá „pravá princezna…“

Princezna na hrášku je první z několika her pro nejmenší, se kterými se během letošního roku Dřevěné divadlo ve zlínském obchodním a zábavním centru představí. Společně s brněnskou divadelní společností Koráb připravují pravidelná představení, na která se mohou děti přijít podívat vždy každou poslední neděli v měsíci. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám