Hlavní obsah

Do Ústí nad Orlicí míří česká hudební špička

Novinky, Jiřina Michková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během února až dubna letošního roku připravili pořadatelé v Ústí nad Orlicí sérii pěti koncertů. Fanoušci mohou těšit na kapely jako Komunál, Morčata na útěku, Tata Bojs, Wohnout, Mig 21 nebo Visací zámek.

Foto: Jiřina Michková

Ilustrační foto. Tata Bojs v Ústí nad Orlicí v roce 2017.

Článek

Hned první koncert 23. února nabídne rockerům parádní večírek. V jeden den se na pódiu představí kapely Komunál, Morčata na útěku a téměř domácí, ale o to výraznější AC/DC Czech revival. Téměř 5 hodin skvělé muziky - a navíc pro jednoho fanouška, který se koncertu zúčastní, je připravena vstupenka na koncert kapely Slayer v Praze.

O týden později, tedy 1. března, se uskuteční koncert, který bude lahůdkou snad úplně pro každého. Tata bojs jsou jedním z nejvýraznějších seskupení na české hudební scéně. Koncerty jsou promyšlené, strhující s neuvěřitelnou energií, která dobíjí, a tak snad ani nelze tento koncert vynechat. Navíc když celou akci umocní koncert Hanky Kosnovské, která nedávno vydala svou sólovou desku Jiná. A v současné době koncertuje spolu s Veronikou Hložkovou pod názvem Hanka.

Máme na míň je název tour kapely Wohnout. Tour bude srazem nejen všech bohémů Orlických a Podorlických hor. Můžete se těšit na pecky z nové desky Miss Maringotka, ale také osvědčené hity alb předchozích. Koncert se uskuteční 15. března a stejně jako předchozí akce proběhne v orlickoústeckém kulturním domě.

Čeští punkoví králové Visací zámek přijedou zkontrolovat, jak se daří punkerům v regionu 30. března. A významně jim v tom budou sekundovat SPSka. Kapela se do Ústí nad Orlicí vrací po dvou letech a slibuje pořádnou nálož punku.

Jiří Macháček s MIG 21 se koncem března vydají na Hurá!Tour. A jak se stalo dobrým zvykem, tak jednou ze zastávek bude i Ústí nad Orlicí. Koncert odehrají 5. dubna a bude jediným v Pardubickém kraji v rámci turné.

Předprodej na všechny koncerty na www.rockisnotdead.cz nebo v kamenných obchodech Hotel Poprad Ústí nad Orlicí, Probit Elektro Česká Třebová, Infocentrum Litomyšl, Infocentrum Žamberk, Trafika ul. Komenského Letohrad.

Reklama

Výběr článků

Načítám