Hlavní obsah

Do úklidu Česka se pustili také v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Již poněkolikáté se zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje a zaměstnanci Magistrátu města Ostravy spolu s veřejností přidali k celorepublikové akci Ukliďme svět, ukliďme Česko. V pátek 6. dubna uklízeli zaměstnanci krajského úřadu přírodní rezervaci Přemyšov, o den později zaměstnanci magistrátu areál za divadlem Antonína Dvořáka.

Foto: Zdroj Krajský úřad MSK.

Ostrava 12.4.2018 Akce " Ukliďme svět, ukliďme Česko ". Krajský úřad MSK pracoval v přírodní rezervaci Přemyšov.

Článek

Úklidová akce se tradičně pořádá u příležitosti Dne Země. Bezmála třicítka dobrovolníků z krajského úřadu se 6. dubna pustila do úklidu přírodní rezervace Přemyšov v Ostravě-Polance nad Odrou. 

„Tato nevšední lokalita se za poslední roky začala podobat spíše smetišti. Pořád neumím pochopit jednání lidí, kterým není stydno sem přijet, vysypat plechovky, staré pneumatiky nebo dokonce stavební odpad, a pak se vrátit do domečku s krásně udržovanou zahradou a trávníkem připomínající golfové hřiště. Tato akce, doufám, napomůže postupnému zlepšování přístupu lidí k nakládání s odpady,” konstatovala náměstkyně hejtmana pro životní prostředí Jarmila Uvírová, která se úklidu zúčastnila.

V sobotu 7. dubna se k celorepublikové akci Ukliďme svět, ukliďme Česko přidali pod vedení primátora Tomáše Macury a náměstkyně primátora Kateřiny Šebestové zaměstnanci magistrátu, dobrovolníci a veřejnost. Uklízeli prostor za Divadlem Antonína Dvořáka, těsně sousedícím s areálem MINIUNI.

„Sesbírali jsme dohromady 1490 kilogramů odpadu. Do kontejneru společnosti OZO Ostrava jsme přemístili z prostoru velkou část domácností, které tam uložili občané. Našli jsem televize, vysavače, lednici, hračky, oblečení, knihy, časopisy a další předměty, které do přírody nepatří. Zapojení do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko je jednou z aktivit kandidatury města Ostravy na titul Europan Green Capital 2020,” informovala účastnice úklidu Andrea Vojkovská, tisková mluvčí magistrátu.

Celorepublikovou kampaň Ukliďme svět, ukliďme Česko organizuje Český svaz ochránců přírody a spolek Ukliďme Česko. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám