Hlavní obsah

Do tří věží s Elsou a královnou podzimu se můžete podívat na zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O příštím prodlouženém víkendu zve zájemce k návštěvě barokní zámek v Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy. Od pátku 17. do neděle 19. listopadu se konají speciální prohlídky pro rodiny s dětmi i klasické prohlídky pro dospělé. Navštívit lze také výstavu mandal, hodinovou věž, zámecký parčík, sklepení i dílničku.

Foto: Anna Čelouchová

Podzim na zámku v Mníšku pod Brdy. Pohled na věž s kaplí sv. Serváce.

Článek

Od 17. do 19. listopadu jsou na mníšeckém zámku připraveny prohlídky pro děti Do tří věží s Elsou a královnou podzimu. Děti uslyší pohádkové vyprávění o tom, proč má zámek jen tři věže a že v tom má prsty čert. 

Barokní čtyřkřídlý zámek v Mníšku měl podle legendy věže čtyři, na každém rohu jednu. Jenže dnes má jen tři. Při prohlídce se dozvíte, jak k tomu došlo, a navíc do všech tří věží také nahlédnete. V jedné stavitel zámku umístil rodinnou kapli, kterou vyzdobil mnoha štukovými andílky, ve druhé jsou jedenáctery hodiny, ve třetí spatříte rohaté čertovské křeslo.

Elsa a královna podzimu pak děti pozvou ještě k návštěvě Kouzelného sklepení, kde společně pozdraví jarní, letní, podzimní a zimní vílu. Dokonce tam potkáte i čerta z legendy o zámku nebo jeho kamarádku ježibabu na koštěti.

Prohlídky pro děti jsou připraveny i na tento víkend. V sobotu 11. listopadu uvidí Pohádkovou prohlídku s princeznou, v neděli 12. listopadu Prohlídku o zámeckých strašidýlkách.

K prohlídkám patří i výstavka panenek v historických kostýmech. Zjistíte, jak chodila oblékaná Sissi nebo Perchta z Rožmberka, Karel IV. nebo Marie Terezie nebo třeba jaké plavky se nosily před sto lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám