Hlavní obsah

Do Skutče se vrací Alfred Strejček a Štěpán Rak 

Novinky, Matěj Zelinka

Po velice úspěšném účinkování v loňském ročníku Tomáškovy a Novákovy hudební Skutče, představí Alfred Strejček a Štěpán Rak svůj další koncertní pořad. V programu XII. ročníku vystoupí jmenovaní umělci v neděli 19. dubna s pořadem Vivat Comenius.

Foto: Matěj Zelinka

Alfred Strejček a Štěpán Rak

Článek

Vznikl z textů Obecné porady o nápravě věcí lidských J. A. Komenského.

V dokonalé symbióze komponované hudby Štěpána Raka a mistrovského přednesu Alfreda Strejčka vyznívají myšlenky Komenského stále neobyčejně živě a současně. Po zásluze je tento koncertní pořad zařazen na seznam českého dědictví UNESCO.

„Koncertní pořad Vivat Comenius, který je umístěn do kostela Nanebevzetí Panny Marie ve Skutči, je již zcela vyprodán. S oběma protagonisty se však bude možné v neděli setkat i v městském muzeu, kde od 15 hodin slavnostně zahájí vernisáž výstavy obrazů Jaroslava Korečka,“ uvedla Lenka Frídlová z pořadatelského týmu festivalu, který ve Skutči probíhá až do 17. května, kdy bude zakončen operou Libuše.

Právě v městském muzeu bude program festivalu pokračovat. V úterý 22. dubna od 18 hodin zde v pořadu věnovaném dílu Václava Jana Tomáška vystoupí klavíristka Monika Knoblochová a mezzosopranistka Kamila Ševčíková. Hudební produkci uměleckým přednesem doplní herec Saša Rašilov. „V prodeji jsou poslední místa,“ doplnila Lenka Frídlová.

Nabitý dubnový program poté bude pokračovat v neděli 26. dubna koncertem Dvořák Gala, na němž vystoupí houslový virtuos Václav Hudeček s orchestrem Komorní filharmonie Pardubice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám