Hlavní obsah

Do práce běžky, z práce pak pěšky

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhové závěje, přetrvávající sněžení a mráz. Zejména mimo hlavní tahy zažívají řidiči spousty problémů s bílou nadílkou. Zážitek jednoho Plzeňana ovšem dokládá, že potíže může zažít i ten, kdo se rozhodne cestu vykonat na lyžích.

Foto: Michael Rada

Raní cesta do práce - Plzeň Borská Pole

Článek

Stejně jako já pracuje v areálu průmyslové zóny Borská Pole. Na rozdíl ode mne však ne každý den dokázal vyjet svým vozem z blízké vesničky, kde jsou pro silničáře "všechny silnice vedlejší", a proto se v úterý 7. prosince rozhodl dojet do práce na běžkách. 

Projíždění volnou přírodou bylo bez problémů, stejně jako neupravené chodníky na Borských Polích, kterými se ráno ubíral. Po dojezdu do práce běžky zaparkoval a vrhl se do pracovního procesu.

Jaké však bylo jeho překvapení, když zjistil, že odpoledne částečně kvůli oblevě, částečně kvůli solení není schopen cestu zpět absolvovat stejným způsobem bez toho, aby dvě třetiny cesty běžky nemusel nést v ruce. Odpoledne (po 16. hodině) se proto rozhodl využít na cestu domů plzeňské MHD a své Plzeňské karty.

Zde narazil na problém. Přestože byl, díky nástupu na první zastávce, dopravní prostředek prázdný, odmítl ho řidič vzít se zdůvodněním, že lyže nesmí přepravovat. Když se tak stalo i u dalšího spoje, rozhodl se kolega si telefonicky stěžovat, ovšem naprosto bezúspěšně, protože mu na lince PMDP vysvětlili, že musí řešit jiné problémy, než jestli ho řidiči vezmou či nikoli. Nakonec skutečně musel svou zpáteční cestu absolvovat pěšky.

Plzeňské Smluvní přepravní podmínky přepravu lyží přímo nezmiňují. „Lyže ale běžně převážíme,“ informoval generální ředitel Plzeňských městských dopravních podniků Michal Kraus. „Problém by mohl nastat pouze tehdy, pokud by byly znečištěné a ohrožovaly cestující,“ dodal Kraus.

Reklama

Výběr článků

Načítám