Hlavní obsah

Do Poličky zavítá trojice mladých literátů

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny jsou v plném proudu a Polička několikrát do týdne ožije kulturou. Poličské kulturní léto se svými návštěvníky tentokrát vydá na cestu do světa literatury. Do Poličky zavítá trojice mladých literátů – Jan Delong, Jan Nemček a poličský rodák Marek Šindelka.

Foto: Klára Kašparová

Akce se bude konat v atriu Centra Bohuslava Martinů.

Článek

Sobotní večer 20. července bude v prázdninové Poličce patřit literární besedě, jejímž hostem bude mimo jiné poličský rodák, básník a prozaik Marek Šindelka, držitel prestižní Ceny Jiřího Ortena a loňský vítěz ocenění Magnesia Litera. Dále vystoupí Jan Nemček, laureát Literární ceny Vladimíra Vokolka, který v současné době pořádá autorská čtení s názvem Literární sprcha. Literární trio doplní Jan Delong, zakladatel Literárních večerů v Třinci, který je také laureátem Literární ceny Vladimíra Vokolka a Literární soutěže Františka Halase.

Akce Poličského kulturního léta lákají však i návštěvníky z okolí. „Tento víkend budu náhodou v Poličce a od místních knihovníků vím, že tu bude literární večírek s velmi zajímavými básníky. Nejvíce se asi těším na Honzu Delonga, protože jsem slyšela, že každé jeho čtení stojí za to. V každém případě se nechám příjemně překvapit od všech tří,“ uvedla Monika Holoubková.

Poličské kulturní léto přináší řadu kulturních akcí – letní kina, divadla (nejen) pro děti, tvořivé dílny, cestovatelské a jiné přednášky. Multižánrový festival pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s o. s. MaTami, o. s. Pontopolis a o. s. Náš Martinů. Projekt rovněž podporuje město Polička a řada dalších institucí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám