Hlavní obsah

Do oceánských vln i polárních krajin zvou další cestovatelské večery ve Zlíně

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze zajímavých setkání, které je zahrnuto do projektu zlínských Cestovatelských večerů Šangri-la, je naplánováno již na čtvrtek 10. listopadu.

Foto: Blanka Kovandová

Ilustrační foto

Článek

Richard Konkolski – Sám proti Oceánu

V rámci devátého ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů bude možno pobesedovat s „mořským vlkem“ Richardem Konkolskim - po povídání bude následovat projekce filmu Sám přes Atlantik.

Dokumentární film z roku 1972 vypráví o plavbě na start a účast prvního Čecha v sólo závodě přes Atlantik - OSTAR 1972 - z anglického Plymouthu do amerického Newportu. Tento dnes již klasický mezinárodní závod byl a dodnes zůstal jednou z nejtěžších zkoušek osamělých mořeplavců.

Beseda i projekce se uskuteční v budově č. 21 (mrakodrap v továrním areálu, sídlo Zlínského kraje), začátek je naplánován na 17 hodin a vstupné je 40 korun.

Pavol Barabáš – Neznáme svety

O den později je na stejném místě plánována v rámci festivalu další zajímavá beseda. Pavol Barabáš ji nazval Neznáme svety a návštěvníky při svém povídání provede ledovými póly Země, temným podzemím stolových hor, divokými peřejemi Himalájí, ale i nejtěžším kaňonem světa – Tour de Fer.

Beseda se slovenským cestovatelem proběhne v pátek v 16 hodin v 21. budově se vstupným 40 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám