Hlavní obsah

Do Moravskoslezského kraje zamíří 27 nových sanitních vozů

Novinky, Jakub Romba

Vozový park záchranné služby Moravskoslezského kraje posílí 27 nových sanitek. Většina nákladů na jejich pořízení bude hrazena z peněz Evropské unie.

Foto: Jakub Romba

Vozidlo VW T5 s nástavbou System strobel určené pro posádku RLP. Také 2 tato vozidla budou součástí nové dodávky.

Článek

Celkem 17 vozů rychlé zdravotnické pomoci a čtyři vozy rychlé lékařské pomoci se pořídí z evropských peněz. Z prostředků záchranky se zaplatí pět vozidel určených pro lékaře v setkávacím, tzv. rendez-vous systému a jeden zakoupí záchranáři z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Posádkám rychlé zdravotnické a rychlé lékařské pomoci je určeno 10 vozů Mercedes-Benz Sprinter a 11 vozů Volkswagen T5, z toho dva vozy se speciální skříňovou nástavbou System strobel. Pro lékaře v setkávacím systému budou sloužit čtyři vozy Volkswagen Touareg a dvě auty značky Škoda Octavia.

Cena všech vozů se vyšplhá na téměř 72 miliónů korun. Nejdražším sanitním vozem je díky speciální nástavbě sanita VW T5 System strobel s cenou více než čtyři milióny korun.

"Čtyři nové vozy získají záchranáři v Ostravě, vozový park dále rozšíří Hlučín, Zábřeh u Hlučína, Opava, Krnov, Rýmařov, Bruntál, IVC Nošovice, Jablunkov, Studénka, Frenštát pod Radhoštěm, Kopřivnice, Nový Jičín a Havířov. Po dvou nových vozidlech získá Karviná a Frýdek-Místek," řekl Lukáš Humpl, mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám