Hlavní obsah

Do Moravského Krumlova přijedou jihokorejští dobrovolníci

Novinky, Eva Fruhwirtová

Na dva dny, 19. a 20. června, zavítají do Moravského Krumlova studenti z Jižní Koreje. Pro veřejnost připraví korejský kulturní program.

Foto: Eva Fruhwirtová

Ukázka taekwonda i korejského zpěvu bude pro české publikum lákavá.

Článek

Pro děti ze základních škol připraví představení korejské kultury a také malé vědecké aktivity. Svou dobrovolnickou prací pomohou s úklidem vymezených prostor ve městě.

O korejský kulturní program nepřijde ani veřejnost, ta se na korejský kulturní program může těšit ve čtvrtek 20. června od 16 hodin.

Program pro děti ze základních škol

Ve středu 19. června se děti ze základních škol v Moravském Krumlově mohou těšit na dopolední program na nádvoří zámku. Jihokorejští dobrovolníci tam pro ně připraví stánky s nejrůznějšími aktivitami. Děti se seznámí s korejskou kulturou, procvičí si angličtinu a také si ve skupinkách společně zahrají společné hry.

V poledne přijede dobrovolnické dny oficiálně zahájit generální ředitel jihokorejské firmy KHNP. Zúčastní se i krátkých vystoupení, které si připraví jak korejští studenti, tak čeští studenti. A protože se jedná o dobrovolnický program, přiloží studenti ruku k dílu. Ve městě pomohou s úklidem.

Korejský program uvidí i veřejnost

Ve čtvrtek 20. června se od 16 hodin na nádvoří zámku uskuteční představení korejské kultury, tradic a zvyků pro širokou veřejnost. Přijít může kdokoliv. Ve zhruba dvouhodinovém programu návštěvnicí uslyší korejský zpěv, uvidí jejich tradiční oděvy a také ukázky taekwonda.

„Poznávání nových kultur je vždy obohacující. S Jihokorejci jsme v kontaktu už skoro dva roky, kdy jsme se setkali na kulatém stole věnované představení technologii firmy KHNP pro výstavbu v Dukovanech a spolupráce v regionu,“ uvedl starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Reklama

Výběr článků

Načítám