Hlavní obsah

Do ME dvacetiletých ragbistů čeští borci vstoupili výhrou nad Moldavskem 41:12

Novinky, Petr Skála

Čeští mladí ragbisté vyhráli své úvodní utkání ME U20 a sklidili v Říčanech zasloužené ovace z ochozů, kam se vměstnalo 700 diváků. Nyní je čeká 5. září 2012 další soupeř Maďarsko. Na ME tak mohou Češi skončit nejhůře na čtvrtém místě.

Foto: Petr Skála

Převaha českých ragbistů v utkání s Moldavskem byla nepřehlednutelná

Článek

Šampionát ME ragbistů do 20 let  začal první zářijovou neděli  dvěma zápasy, nejdříve na ragbyovém hřišti v Praze v Edenu, kde v prvním utkání  Maďarsko porazilo Švýcarsko 29:17 a ve druhém utkání dne v Praze Polsko porazilo Lotyšsko 65:11.

Poté se dění kolem evropského šampionátu přesunulo do Říčan, kde nejdříve Ukrajina porazila Lucembursko 18:0 a následně už diváci v zaplněném hledišti stadiónu Josefa Kohouta sledovali vítěznou hru českých ragbistů, kteří si poradili s Moldavskem 41:12.

Utkání českých ragbistů začalo velmi svižně. Už v první minutě domácí borci položili pětku a  následným kopem  vedli 7:0. To nebylo všechno. Kdo přišel na hřiště až po sedmnácté minutě,  neviděl tři pětky českého celku. Po první Řandou položené pětce se k bodování přidali Stejskal a Vávra, přičemž kopáč Stejskal proměnil ještě dva ze tří následných kopů po pětce. Když v devatenácté minutě  na ukazateli skóre svítil poměr čísel 19:0,  leckdo  si v tu dobu přál, aby  v Říčanech utkání skončilo výhrou kolem osmdesáti bodů. Jenže pak už se do poločasu nic nedělo a domácí tým bodoval jen po trestném kopu Aleše Stejskala. Po změně stran tlak  českých ragbistů neustával a k bodování se dostal i rojník Černohorský, který podél pomezní čáry se vžil na chvilku do role křídelního útočníka, aby se zastavil jako většina křídel až v brankovišti. Podél druhé pomezní lajny se krátce poté  protáhl i  zadák Řanda, aby svoji druhou položenou pětkou rozjásal hlediště, ale další ovace následovaly i po třetí pětce položené ve druhé půli tentokrát celým rojem, který mezi hráči Moldavska projel do brankoviště jako buldozer. Ke konci utkání se ke slovu dostali i Moldavané.  Jejich dvě pětky a jeden proměněný kop po jedné z nich uzavřely vývoj skore na konečném poměru 41:12.

"Hru soupeře jsme vůbec neznali a tušili jsme jen, že může hrát podobné ragby jako jejich áčko, které se pravidelně utkává s českým nároďákem. Nakonec tomu tak  nebylo. Moldavané se po celé utkání  většinou  bránili a zahrozili až ke konci utkání. Jsem velmi rád, že hráči dvacítky domácím divákům předvedli  pohlednou  ragbyovou podívanou a že jsme postoupili do skupiny týmů, které bojují o medailové příčky," prohlásil po utkání trenér Tomáš Krejčí.

 Česko -Moldavsko  41:12 (22:0)

Pětky 6:2 * Body Česka: Stehlík 16, Řanda 10, Vávra, Černohorský po 5 a kolektivní pětka roje * Diváci 700

Ostatní utkání ...

Ukrajina - Lucembursko 18:0 (3:0)  *  Polsko -Lotyšsko 65:11 * Maďarsko - Švýcarsko 29:17

Další program ...

Středa 5. září 2012

Lotyšsko - Lucembursko  na hřišti v Petrovicích od 15 hodin

Polsko - Ukrajina  na hřišti v Petrovicích  od 17 hodin

Švýcarsko - Moldavsko  na hřišti Sparty Praha na Podvinném Mlýně od 15 hodin

Česko - Maďarsko  na hřišti Sparty Praha na Podvinném Mlýně od 17 hodin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám