Hlavní obsah

Do liberecké zoo za nefunkční elektro

Novinky, Radka Patzáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S vysloužilci do zoo! Liberecká zoo a kolektivní systém Elektrowin připravili na sobotu 25. dubna akci pro malé i velké návštěvníky.

Foto: Radka Patzáková
Článek

Každý, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma nebo dospělý slevu na vstupném v hodnotě dětské vstupenky. Liberecká zoo tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku Elektrowinu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětlila ředitelka zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Táňa Pokorná.

„Co se týká akce S vysloužilci do zoo, je Elektrowin naším dlouhodobým partnerem. Máme zájem našim příznivcům a návštěvníkům předávat poselství jak správně se chovat k přírodě v mnoha různých formách a podobách. Zpětný odběr a recyklace starých spotřebičů je jen jedním z dílků této mozaiky,“ sdělil mluvčí zoo Liberec Jan Kubánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám