Hlavní obsah

Do Kouřimi za slovanským osídlením Bavorska

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dějiny jsou plné otazníků, každá událost se dá interpretovat z několika pohledů. Slovanská historie se nepsala jen v české kotlině, archeologické nálezy dokazují přítomnost slovanských kmenů i v sousedním Bavorsku. Muzeum v Kouřimi tuto skutečnost představuje v nové výstavě.

Foto: muzeum Kouřim
Článek

Víte, že se staří Slované usídlili v Bavorsku? A kdy? Že pohřbívali své mrtvé v blízkosti tehdejší bavorské metropole Řezna? Jaké zbraně používali? A za koho a proti komu s nimi bojovali? Čím se zdobily jejich ženy? Zda zůstali pohany? A co měli společného s oblastí Čech a Kouřimska? A co to je Rauher Kulm? A kdy vlastně mizí jejich poslední stopy?

Výstava Slované v Bavorsku - mezi Řeznem a Rauher Kulmem ukazuje archeologické nálezy k dějinám slovanského osídlení severovýchodního Bavorska. Koná se od 31. května – 31. října.

Více než dvě stě exponátů ze sbírek Historického muzea v Řezně Vám vypoví svůj podivuhodný a zapomenutý příběh, příběh našich společných předků.

Výstava byla uspořádána městem Neustadt am Kulm ve spolupráci s Museen der Stadt Regensburg a Regionálním muzeem v Kolíně. 

Slavnostní zahájení  se koná 31. května 2013 v 16.00 hodin za účasti autorů Hanse Loserta a Andrease Boose.

Otevírací doba červen, červenec, srpen: úterý–neděle: 10.00–18.00  září: úterý–neděle: 10.00–17.00  říjen: pátek–neděle: 10.00–17.00

Vstupné 30 Kč, snížené 15 Kč, rodinné 60 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám