Hlavní obsah

Do Kamenického Šenova se znovu svezete historickým motoráčkem

Novinky, Tereza Slavíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamenický motoráček je historický vlak, který jezdí po 4,5 kilometru dlouhé trati z České Kamenice do Kamenického Šenova a zpět každou sobotu, neděli a státní svátek. Letos svůj provoz zahájí 1. dubna a cestovatelé a turisti se s jím budou moci svézt až do 29. října.

Foto: Tereza Slavíková

Kamenický motoráček

Článek

Historický motoráček, přezdívaný „Hurvínek“ vás odveze z České Kamenice po nejstarší nostalgické lince dopravy Ústeckého kraje do sklářského města Kamenický Šenov. Výlet můžete spojit s návštěvou sklářského muzea, které má otevřeno od úterý do neděle v čase 10 - 17 hodin. Pěšky se lze také vydat k Panské skále, kde se natáčela pohádka Pyšná princezna.

Provoz na této trati byl zahájen již v roce 1886. Spojení mezi Českou Kamenici a Kamenickým Šenovem fungovala jako přepravní kapacita pro 1. sklářskou huť v Kamenickém Šenově.

Od 7. července se potom také můžete svézt Lužickým motoráčkem z Kamenického Šenova přes Českou Kamenici, Benešov nad Ploučnicí, Českou Lípu a Jablonné v Podještědí až do města Liberec. Svézt se na této trati dlouhé téměř 98 kilometrů se budou moci lidé až do 1. září. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám