Hlavní obsah

Do festivalového dění ve Zlíně se zapojí také studenti Univerzity Tomáše Bati

Novinky, Petra Svěráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S více než 300 studenty se Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně (FHS) zapojí do dění na Zlín Film Festivalu. I letos malým i větším návštěvníkům 57. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež nabídne FHS zábavně-edukační aktivity a nabídne i první pomoc.

Foto: Fakulta humanitních studií

Studenti tvoří s dětmi během loňského ročníku dětského filmového festivalu ve Zlíně.

Článek

Studenti oborů učitelství pro mateřské školy, učitelství pro 1. stupeň základní školy a sociální pedagogiky připraví aktivity v zábavném, a přitom jednoduchém pojetí, při kterých se děti nejen zabaví, ale i poučí a mohou si odnést i vlastnoručně vyrobenou drobnost. Zdravotnické hlídky budou tvořeny zkušenými studenty oboru všeobecná sestra.  

Studenti anglického jazyka pro manažerskou praxi budou po celou dobu festivalu provázet zahraniční hosty a tlumočit.  

Studenty FHS potkáte v parku Komenského i na náměstí Míru

Každý den bude v parku Komenského sestaven program na téma bezpečnost. Děti se dozví, co dělat, když se ve městě ztratí (Ve městě, pátek 26. 5. 2017); jak poznají sever i bez kompasu (V přírodě, pondělí 29. 5. 2017); proč mají psi na obojku známku (Máme rádi zvířata, úterý 30. 5. 2017); co dobrého mohou udělat pro své zdraví (Pečujeme o zdraví, středa 31. 5. 2017); proč je důležité mít při jízdě na kole helmu (Sportem ke zdraví, čtvrtek 1. 6. 2017) nebo jestli je správné otvírat cizím lidem, když jsou samy doma (Sám doma, 2. 6. 2017).  

Na děti čekají tvořivé dílničky na téma Kamarádka Pipi dlouhá punčocha a Po stopách dětí z Bullerbynu. V zóně FHS na náměstí Míru se bude po celý týden malovat a kreslit, tvořit loutky, řešit rébusy či vyrábět vlastní hudební nástroje. Děti se budou moci vyfotit s Pipi a s Dětmi z Bullerbynu, zacvičit si s nimi, odnaučit se bát, zahrát si hry, vyrobit si vlastní hudební nástroj a poslechnout si jejich příhody. Chybět samozřejmě nebude ani tolik oblíbené malování na obličej.  

Daruj knihu kamarádovi

V sobotu 27. 5. 2017 a v neděli 28. 5. 2017 se uskuteční v zóně FHS na náměstí Míru ve Zlíně předání knih ze sbírky Daruj knihu kamarádovi dětem. Sbírka knih v rámci projektu Celé Česko čte dětem probíhala od března 2017 a vyvrcholí právě v těchto dnech jejich předání dětem. 

Den s Fakultou humanitních studií

V úterý 30. května 2017 se uskuteční akce s názvem Den s Fakultou humanitních studií. „Moc se těšíme na bezprostřední reakce dětí, které se vždy nadšeně zapojují do všech aktivit, které pro ně studenti FHS každoročně připravují,“ uvedla Jana Semotamová, proděkanka FHS. V tento den čeká na návštěvníky bohatý program v hlavní roli opět s Pipi Dlouhou punčochou a jejích kamarádů a Dětí z Bullerbynu. Kromě toho se děti budou moct naučit několik anglických slovíček, zahrát si anglické pexeso, zaskákat si panáka s anglickými číslovkami nebo si vyrobit suvenýr třeba přímo z Londýna. Jazykové aktivity pro děti totiž připraví přímo Centrum jazykového vzdělávání FHS. 

Hostem ve Festival Café bude od 15.00 do 16.00 děkanka FHS Anežka Lengálová, která představí zajímavé aktivity fakulty.  

Divadélka pro malé návštěvníky

V zóně Festival Café bude pravidelně vystupovat kamarád Ziggi z planety Fantazie, který se na naší planetě naučí mnoho nových věcí, a dokonce navštíví i školu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám