Hlavní obsah

Do cesty vlaku vstoupil sebevrah

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek před třiadvacátou hodinou došlo na železniční trati mezi Víceměřicemi a Němčicemi nad Hanou k tragédii. Osobní vlak zde srazil dosud neznámého muže. Policisté se podle zjištěných skutečností přiklánějí k sebevraždě.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Před vlak jedoucí z Brna do Olomouce vstoupil muž, kterého strojvedoucí viděl jít naproti. "Muž nereagoval na výstražný zvukový signál a na kolejích zůstal," popsal zoufalou snahu strojvůdce osobního vlaku zabránit neštěstí policejní mluvčí Josef Bednařík. 

Při střetu muž utrpěl devastující zranění, kterým na místě podlehl. Snaha o jeho záchranu byla podle lékařů zcela zbytečná. "Tělo bylo v takovém stavu, že se nám dosud nepodařilo zjistit totožnost," dodal mluvčí s tím, že podle všeho se jedná o sebevraždu.

Provoz na trati byl  na čtyři hodiny zastaven.

Podle Drážní inspekce (DI) volí podobný odchod ze světa stále více lidí. V roce 2010 evidovala DI na území celé republiky 34 sebevražd, vloni to bylo 99 případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám