Hlavní obsah

Do Centrálního parku na Praze 13 přiletěla za dětmi obří sova

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Centrální park Prahy 13 je oblíbeným místem oddechu, ale i aktivních pohybových aktivit. Jsou tu dětská hřiště, kurty, cvičidla, minigolf, nyní přibyla k radosti dětí i obří sova. Ve čtvrtek ji slavnostně uvedli do provozu zástupci radnice, magistrátu a dánské dodavatelské firmy Kompan.

Foto: Radnice Praha 13
Článek

„Impozantní dřevěná stavba představující sovu má olbřímí rozměry. Výška 3,6 metru, s rozpětím křídel téměř 11 metrů. Vyrobili ji z akátu, nabízí lezecké stěny, skluzavku, a dokonce rozhlednu. Její přírodní zbarvení nebude nikterak rušit krajinný ráz parku. Dopadová plocha je vyrobena z bezpečné pryže a je doplněná grafickými prvky. Děti ji mohou užívat od šesti let,” informovala mluvčí radnice Prahy 13 Michala Králová.

Další zpříjemňovadlo v Centrálním parku

„Stavba přispěje k dalšímu oživení našeho přírodního parku, který obyvatelé městské části velmi často vyhledávají ke sportování, zábavě i relaxaci,“ uvedl starosta David Vodrážka.

Místostarostka Marcela Plesníková doplnila: „Věříme, že rozšíří možnosti pohybových aktivit našich dětí a zároveň jim bude zpříjemňovat čas, který tráví se svými rodiči v Centrálním parku.”

Reklama

Výběr článků

Načítám