Hlavní obsah

Do Březové se vrací festival kriminálních filmů

Novinky, Michal Bedeč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos půjde již o 19. ročník mezinárodního festivalu Krimifest Březová, nad nímž záštitu převzal policejní prezident Jan Švejdar. Rozsáhlá akce se uskuteční v prostorách Kulturního domu v Březové u Sokolova, a to ve dnech 6. až 10. listopadu.

Foto: Michal Bedeč

Koncert HHS a PČR

Článek

Hlavní část festivalu tvoří filmy. Na letošek je připraveno 8 snímků s krimi tematikou, českých i zahraničních, starších i premiérových.

Mezi nimi nebudou chybět např. nedávné filmové hity Joker, John Wick 3, krimidrama Rychle a zběsile 8 nebo český snímek Příběh kmotra. Pro diváky je v rámci festivalu zajištěno zvýhodněné snížené vstupné.

Kromě filmové nabídky nebudou chybět ani hudební koncerty, výstava a řada dalších akcí.

Ve středu 6. listopadu bude festival odstartován zahajovacím benefičním koncertem Hudby Hradní stráže a Policie ČR. Výtěžek ze vstupného bude věnován, stejně jako před dvěma lety, Nadaci policistů a hasičů, která se stará o pozůstalé po padlých příslušnících právě těchto bezpečnostních sborů. Koncert začne v 19 hodin.

Kromě filmů a benefičního koncertu chystá město Březová i několik novinek. I pro letošek se podařilo dojednat spolupráci s Policií ČR, která připraví pro žáky středních a základních škol komponovaný program spojený s besedami, dynamickými ukázkami a dále ukázkami techniky z vozového parku.

Novinkou pro letošní rok je spolupráce s Kriminalistickým ústavem Policie ČR, který pro návštěvníky z řad škol a široké veřejnosti připraví zajímavou antropologickou výstavu s názvem Sběratelé kostí.

Další novinkou bude Koncert filmových melodií, který celý festival v neděli 10. listopadu zakončí. Vystoupí na něm orchestr ZUŠ band Horní Slavkov a Loket pod vedením Marka Rothbauera a pěvecké sbory ZUŠ Choir Melodie z Horního Slavkova a Harmonie z Kraslic. Hudební část koncertu doplní i projekce videosekvencí z konkrétních filmů. Začátek koncertu je v 17:30 hodin.

Lahůdkou pro návštěvníky a zároveň vrcholem celého festivalu bude beseda s jedním z nejoblíbenějších českých herců současnosti Ondřejem Vetchým. Ta se uskuteční v pátek 8. listopadu od 19 hodin, kdy kromě jiného bude tématem besedy i úspěšný český krimi film z roku 2012 Příběh kmotra, ve kterém Ondřej Vetchý exceloval v hlavní roli. Tento film bude následně po besedě přítomným zdarma promítnut.

Krimifest je unikátním a v regionu jedinečným mezinárodním festivalem s kriminální tematikou. Během uplynulých 19 let se uskutečnil v mnoha českých městech, od Havlíčkova Brodu, po Chodov u Karlových Varů nebo Lázně Libverda. Poslední roky se koná dvakrát do roka, jednou v Černošicích u řeky Berounky a dále právě v Březové u Sokolova.

Další informace lze nalézt na webu www.mfc-brezova.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám