Hlavní obsah

Do Berouna se na jeden den vrátí tramvajový provoz

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v pátek 3. května od 14 hodin bude Husovo náměstí v Berouně opět dějištěm netradičního happeningu. Podobně jako v minulých letech se zde sejdou cestující z první republiky a budou zde čekat na tramvaj, která dokonce loni již přijela. Přijďte se přesvědčit, zda dorazí i letos.

Foto: Patrik Pařízek

Přivítání tramvaje na Husově náměstí

Článek

Všichni účastníci (je možné se přihlásit na Facebooku) utvoří na Husově náměstí „živý obraz“, který bude znázorňovat čekání na opožděnou tramvaj. Uvítáme, pokud přijdou návštěvníci ve starém oblečení ve stylu první republiky. Můžete si vzít třeba i nějaká zavazadla nebo další rekvizity.

Následovat bude putování po náměstí, kde se budeme vyptávat náhodných kolemjdoucích: Odkud pojede ta tramvaj? Nevíte, kde je zastávka tramvaje? apod. Zapojit do zajímavého setkání se může určitě každý. Na zastávce poblíž muzea bude čekat i dobový průvodčí, který cestujícím označí jízdenky berounské elektrické dráhy.

"Tento nápad vznikl před třemi lety, kdy jsme se pro tato setkání inspirovali podle dobové pohlednice, kterou vydal berounský knihkupec Václav Athony kolem roku 1904. Představa o budoucnosti v Berouně se tehdy od té dnešní trochu lišila.  Ne vždy se musí futuristické předpovědi vydařit. Nemusíme se tím ale trápit a můžeme to využít jako podnět pro netradiční setkání (happening). Proč nesplnit přání našich dědečků a babiček aspoň na jeden den," řekla o akci jedna z účastnic z loňského roku.

O dalších akcích Muzea Českého krasu se dovíte na webových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám