Hlavní obsah

Dny města Chotěboř: kulatiny rybářů, bratři Ebenové i Roman Vojtek s kapelou

Novinky, Erika Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně s rybáři oslaví letos Chotěboř tradiční Dny města. Místní organizace Českého rybářského svazu si totiž v tomto roce připomíná 110 let. Bohatý kulturní program začíná ve středu 14. června koncertem bratrů Ebenů. Vyvrcholí v neděli 18. června leteckým dnem.

Foto: archiv kapely

Roman Vojtek s kapelou Fantastic.

Článek

„Program bude opět pestrý a díky rybářům i tak trochu netradiční,“ prozradil Josef Hospodka, ředitel kulturní organizace CEKUS Chotěboř, která slavnosti pořádá. „V sobotu připravujeme na chotěbořském náměstí mnoho zajímavých vystoupení napříč věkovými kategoriemi tak, aby si každý našel to své. Nebude chybět dechovka, velký dětský program, kapely i spousta soutěží,“ vyjmenoval.

A právě soutěže jako i zábavné atrakce týkající se rybářského sportu připravila místní organizace Českého rybářského svazu.

„Na náměstí bude několik dětských koutků,“ řekl Jiří Pejchar, manažer juniorské reprezentace v muškaření. „K vidění budou velká akvária, kde si lidé budou moci prohlédnout ryby, jež najdou ve vodách v okolí Chotěboře. Nebude chybět ukázka rybolovné techniky, ale například i přednáškový stan, v němž se zájemci dozví spoustu zajímavostí o rybaření převážně v jiných zemích,“ nastínil.

Malé i velké určitě potěší také trenažér, na něm si vyzkouší rybolov takřka na vlastní kůži.

Na závěr dne se na podiu představí 3 kapely: havlíčkobrodský El´brkas, žďárský Liquid Face a vrcholem Dnů města by měla být hudební show populárního herce, moderátora a zpěváka Romana Vojtka s kapelou Fantastic.

„Romana Vojtka budou mít fanoušci určitě ještě v živé paměti z jeho nezapomenutelného účinkování v programu Tvoje tvář má známý hlas, nebo ze seriálu Vyprávěj. V jeho podání zazní všechny známé hity osmdesátých let, myslím si, že se lidé mají na co těšit,“ doplnil Josef Hospodka.

Letošním oslavám města bude předcházet i řada dalších akcí. Zmínit můžeme například tradiční oceňování osobností, jehož zlatým hřebem bude koncert populární zpěvačky Ilony Csákové nebo vystoupení bratrů Ebenů.

Dny města Chotěboře 2017 doplní tradiční dětský a letecký den v neděli na letišti v Počátkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám