Hlavní obsah

Divoký večer Libora Petrů: Havárie, nemocnice a křest nového alba

Novinky, Petr Mráček

„Nejsem náhodou v nebi?“ smál se zpěvák, herec, imitátor a muzikant Libor Petrů na křtu svého nejnovějšího cédéčka nazvaného Někoho mít, když jej obklopily známé zpěvačky a herečky.

Foto: archív autora

Křest CD Libora Petrů - Petra Zámečníková

Článek

Se všemi si totiž zazpíval duet na svém albu, které navíc podporuje dobrou věc. „Deska vznikla na podporu 1. kočičího útulku na Vysočině, jelikož mám kočky velmi rád.” Křest CD proběhl 20. února.

Křest se přitom málem nekonal. Libor Petrů totiž jen hodinu před jeho začátkem skončil v nemocnici. „Už jsme jeli s přítelkyní do restaurace, kde se křest konal, a měli jsme havárii. Seděl jsem na místě spolujezdce a mladý kluk nám nedal přednost zprava. Nabourali jsme a já se pořádně praštil. Byla to strašná rána, nejdříve mě bolelo koleno, takže jsem kulhal a poté jsem ucítil, jak mi roste na hlavě velká boule,“ vzpomíná na dramatické chvíle Libor Petrů.

„Za pár minut přijela záchranka, a když zjistili, že mám poraněnou hlavu, převezli mě do nemocnice na CT hlavy,“ vyprávěl zpěvák. V nemocnici se naštěstí zjistilo, že nekrvácí do mozku, a nakonec byl propuštěn na křest. 

I proto se okolo Libora na křtu točily všechny herečky a zpěvačky včetně Heidi Janků. Jako jediná se dokonce neudržela a rozhodla se mu bolístku mateřsky pofoukat.

„Nemohla jsem si pomoct, ale když jsem se dozvěděla, co se Liborovi stalo, úplně ve mně hrklo. Sama trávím v autě hrozně moc času a tak vím, že řidiči jsou bezohlední a stát se účastníkem nehody, byť nezaviněné, je záležitostí vteřiny. A následky jsou mnohdy tragické. Takhle to naštěstí odnesl jen boulí na hlavě a věřím, že se brzy zahojí,“ řekla na křtu sympatická Heidi.

„Album Někoho mít je takový průřez mé tvorby a v podstatě se jedná o vánoční duety se zpěvačkami a herečkami. Většinu songů jsem si napsal sám, jak hudbu, tak i text. Je tam i jedna československá koleda se slovenskou zpěvačkou, která si říká Beego Shea. S Evou Hurychovou, tam mám píseň, podle které se celá deska jmenuje – Někoho mít, tu mi otextoval Pepa Mladý, který také celý křest moderoval,“ vysvětlil Libor Petrů.

Určitě největším živlem byla na křtu zpěvačka Petra Zámečníková (50), která se ve druhé polovině osmdesátých let prosadila v duu s Jiřím Strnadem a nahradili tak tragicky rozpadlé duo Iveta Bartošová – Petr Sepeši. Jejich hit Lítáme v tom se v rádiích hraje dodnes a spousta lidí si myslí, že ho zpívá právě Bartošová se Sepešim. Na albu Někoho mít Petra nazpívala s Liborem Petrů hned dva duety – Vánoce tu jsou a Prosím vás a do skladeb Sníh a Kočičí hymna nazpívala vokály. 

Další známou tváří, která se objevila nejen na křtu, ale i na cédéčku byla Marcela Holanová. Její duet s Liborem Petrů se jmenuje Den vánoční.

Mezi další zpěvačky, které si s ním na albu Někoho mít zazpívaly, patří Petra Janů (Šílím), Eva Pilarová (Zpěvy vánoční), Magda Malá (Zvonek zvoní), Šárka Rezková (365), Miluška Voborníková (Když budeme si přát) nebo Karolína Gudasová (Továrna na dárky), Michaela Kuklová (Kout, kde není mráz).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám