Hlavní obsah

Divadlo Marianny Arzumanové oslaví konec sezony představením ve stylu Stanislavského

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Divadlo Marianny Arzumanové zakončí sezonu v pátek 7. června speciálním koncertem na své domovské scéně v Divadle v Celetné v Praze. Těšit se můžete na playlist složený ze skladeb z představení, autorských i převzatých písní, který navíc obohatí divadelní improvizace a humorné scénky. Start v 19.30 hodin.

Foto: Archív Simony Praskové
Článek

Hudba je velmi výrazným prvkem představení Divadla Marianny Arzumanové, proto není divu, že se před divadelními prázdninami rozhodli pro své diváky upořádat speciální hudební oslavu. Během večera zazní průřez písněmi z představení Traktát o lásce, autorské skladby i oblíbené převzaté kousky od klasiky, přes šanson, folk až k popu.

„Koncert Divadla Marianny Arzumanové  povedeme v parodickém duchu tzv. Kapustniku, kde budeme parodovat scény z Traktátu o lásce. Všem písním jsme dodali humornou formu a doplnili jsme je o mé humorné scénky a improvizace. Sama zazpívám píseň ze slavného představení Balada pro banditu „Zabili, zabili“. Přijďte se s námi uvolnit, vychutnat si welcome drink i pokoncertní zábavu,“ popisuje herečka a průvodkyně večerem Simona Prasková.

O Divadle Marianny Arzumanové

Příběh divadla začala režisérka a herečka Marianna Arzumanová na podzim roku 2013 v divadle D21 s premiérou představení Buenos Aires, vystupte!

Za dobu svého působení si vydobyl punc velmi profesionální souboru. Dnes má Divadlo Marianny Arzumanové profesionální punc a třetí sezonu úspěšně začalo na domovské scéně Divadla v Celetné, kde hraje už čtyři inscenace.

Výjimečné zpracování her se přitom opírá o metodu K. S. Stanislavského, ruského herce, režiséra, teoretika a divadelního pedagoga. Marianna metodu moderním způsobem využívá i ve své akademii. Většina herců z divadla totiž prošla její výukou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám