Hlavní obsah

Divadelní slavnosti na hradě Křivoklát uvedou Zkrocení zlé ženy v režii Otakara Koska

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křivoklátské divadelní slavnosti spojují v jeden celek umělecký a kulturně historický prožitek. Letošní slavnosti nabídnou Shakespearovo Zkrocení zlé ženy v režii Otakara Koska s novým obsazením i se zbrusu novým výkladem. Premiéra bude 9. srpna na zámku Žleby, od 12. srpna se hraje na Křivoklátě.

Foto: soubor Ty-já-tr
Článek

Divadelní slavnosti si kladou za cíl uvádět divadelní cykly v objektech se zvláštní historickou a kulturní hodnotou. Cílem je oživit tyto objekty s muzejní činností o kulturní nabídku a umožnit návštěvníkům prožít hodnotu těchto míst nově, neobvykle, spojit umělecký a kulturně historický prožitek.

V těchto intencích vznikl i ojedinělý projekt realizovaný divadelním souborem Ty-já-tr – Křivoklátské divadelní slavnosti. Na hradě Křivoklát se uskutečnil již desetkrát.

Soubor Ty-já-tr odehrál na hradě již od roku 2003 celou řadu představení - inscenaci hry Noc na Karlštejně, od Willama Shakespeara Sen noci svatojánské a Zkrocení zlé ženy nebo také jednu z mediálně nejsledovanějších inscenací Cyrano z Bergeracu.

Osmý ročník Divadelních slavností přinesl i celou řadu novinek. Hrálo se nejen na hradě Křivoklátě, ale také na dalších památkových objektech – Třeboni a Žlebech. Kromě památkových objektů se Divadelní slavnosti v roce 2011 uskutečnily i na otáčivém hledišti v Týně nad Vltavou.

Letošní Divadelní slavnosti jsou ve znamení návratů a novinek zároveň. Pro velký divácký zájem se „na scénu“ vrací Shakespearovo Zkrocení zlé ženy. Ovšem s novým režisérem, kterým je Otakar Kosek (Městská divadla pražská), s takřka novým obsazením, v kterém zůstali jen představitelé Petruchia (Josef Hervert nebo Vojtěch Hájek) a Kateřiny (Radka Tesárková), i se zbrusu novým, překvapivým výkladem. 

Premiéra (a reprízy) inscenace hry Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy se koná v pátek 9. srpna od 20.00 hodin na zámku Žleby (a dále 10. srpna.)

Následně potom na hradě Křivoklátě začínají slavnosti inscenací hry Zkrocení zlé ženy v pondělí 12. srpna od 19.30 hodin a budou pokračovat po celý týden ve stejnou dobu až do soboty 17. srpna, kdy tuto inscenaci uvidí diváci v srpnu naposledy od 18.30 a 22 hodin.

Lístky lze zakoupit v předprodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám