Hlavní obsah

Divadelní představení Traktát o lásce se nově představí v Troníčku

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 12. ledna se v Divadle Marianny Arzumanové na prknech Divadla Troníček v Praze odehraje další z repríz Traktátu o lásce. V představení, které prožívá lásku na mnoho způsobů, se ve čtveřici hlavních protagonistek objeví i herečka Simona Prasková.

Foto: Archív Simony Praskové
Článek

Toužíte po lásce partnerské, mateřské, umělecké nebo ještě jiné? Hra vám nabídne nespočet pohledů na projevený cit, provede vás labyrintem světové dramaturgie od Aristofana po Čechova a ponoří do scén s velkým emočním nábojem. Start v 19.30 hodin.

Ústřední roli v představení Traktát na lásku hraje cit. Cit, který nás doprovází v každé vteřině našeho života a žene nás přes všechny životní překážky s cílem dosáhnout vytouženého uspokojení a štěstí.

„Na představení je krásné, že se v něm mísí několik forem lásky a nahlíží se na ni z několika různých pohledů. Láska mezi partnery, mateřská, láska k tvorbě, umění apod. Divák je toho všeho nezávislým pozorovatelem a může během večera přemýšlet sám o sobě, o svém životě, svých citech a samozřejmě se i zasmát,“ uvedla představitelka jedné z ženských rolí Simona Prasková.

Simona Prasková se na divadelních prknech pohybuje už řadu let. Někteří ji však možná znají spíše z televizního seriálu z prostředí justice známého jako Soudkyně Barbara nebo z filmu Olgy Dabrowské pojmenovaného Cena za štěstí.

Simona Prasková je ostřílená filmová, televizní a divadelní herečka. Narodila se v Brně, kde absolvovala JAMU – obor činoherního herectví a muzikálu. Hned po škole dostala angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde také spolupracovala s rozhlasem. Dále to bylo angažmá v Městském divadle Kolín a Hudebním divadle v Karlíně.

Od roku 1996 funguje na volné noze a má za sebou hostování v Divadle Kladno, Městském divadle v Nymburce, Národním divadle Praha, Divadle Skelet Pavla Trávníčka a dalších. Od mládí se rovněž zabývá hlasovými pracemi a dabingem. Několik let se aktivně věnuje namlouvání komentářů k dokumentům, převážně pro Českou televizi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám