Hlavní obsah

Divadelní pouť se opět vrací na pražský Střelecký ostrov

Novinky, Tomáš Kopečný

Již potřetí se na Střeleckém ostrově v Praze potkají protagonisté a všichni příznivci fenoménu Divadelní poutě. V neděli 24. září se celý prostor promění v tzv. Ostrov bláznů, na němž uvidíte mnoho divadelníků, hudebníků a dalších umělců. Akce proběhne od 12 do 21 hodin.

Foto: Divadelní pouť
Článek

„Divadelní pouť byla v druhé polovině 80. let 20. století opravdovým kulturním fenoménem a těší nás, že se její tradice opět obnovila a hlavně že u nás na Střeleckém ostrově koná již potřetí. Pokud dorazíte, uvidíte mnoho bývalých pouťových umělců, ale i dalších bláznů, kteří se k akci přidají, aby svým uměním společně bránili svobodu, práva a demokracii v této zemi,“ uvedl šéf produkce Malostranské besedy David Pešek Dvořák.  

Celá akce odstartuje ve 12 hodin vyloděním umělců v cípu Střeleckého ostrova. Od 12,30 do 17,30 hodin pak vystoupí řada umělců se svým programem, mimo jiné Václav Koubek s kramářskými písněmi, Kateřina Pavelková se čtením z Josefa Kainara, Pouťový promenádní orchestr, Klaun Bilbo, Vladimír Tausinger a Antonín Novotný s Trakařem nebo Koníky, Ambulance Hany Francové, Kouzelník Petr Kasnar, Osvobozený Umělec v hladovění, Punch a Judy, Miriam Chytilová & Jiří Gogela. Těšit se můžete i na projekci fotografií v režii Zdeňka Merty a projekci dokumentů o Pouti od Pavla Štingla.

„Přivítáme i řadu dalších hostů, kteří během odpoledne vystoupí. Součástí akce je i koncert oblíbeného písničkáře a harmonikáře Václava Koubka se svou kapelou, která začne od 18 hodin. Program tedy bude opravdu pestrý, kde si určitě najdete něco zajímavého pro vás. Vstupné bude po celý den na místě 150 korun,“ doplnil David Pešek Dvořák. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám