Hlavní obsah

Divadelní ples v Dobrušce byl ve znamení klobouků

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechte na hlavě. Protože "Hlavě, ve které nic není, nepomůže ani to, že je pomazaná, ale pouze nasazený klobouk..."

Foto: Dana Ehlová
Článek

Tak zněla výzva na letošní, jak se ukázalo, účastníky čím dál s větší dychtivostí očekávaný Divadelní ples v Dobrušce. A oni ji opět vzali s plnou vážností a dokázali organizátorům a členům Divadélka na štaflích, že v jejich hlavách něco je, i když klobouk na nich zůstane.

Hlavní organizátor Zdeněk Zahradník se díky své invenci a nápadům vtělil do role brusiče diamantů a každý rok přidá na pomyslný náhrdelník plesů další, snad čím dál dokonaleji vybroušený a třpytivější kámen.

Je už zcela samozřejmé, že tzv. v civilu se na Divadelní ples v Dobrušce opravdu přijít nehodí. Dlouho dopředu připravují jednotlivé skupiny své převleky na dané téma a při náhodných setkáních na ulici či v obchodě se informují o stavu příprav.

Když se v pátek 18. února zaplnil sál kulturního domu námořníky z Titaniku, zaměstnanci pohřební služby, Araby, lékařským týmem mobilní vojenské nemocnice ze seriálu MASH, zimními a letními sportovci, pražskou galerkou, pohádkovými postavami, příslušníky církví, vietnamskými trhovci a mnoha dalšími, kteří měli na svých hlavách, bylo jasné, že návštěvníci plesu jsou s pořadateli naladěni na stejnou notu. 

Tento ples je i akcí, která přináší, díky vstupům souboru Divadélka na štaflích, i spoustu zásadních informací o daném tématu.

A tak parket postupně ovládli Bob a Bobek, úžasní králíci z klobouku kouzelníka Pokustona, co se nedali rozeznat od originálu, poté následoval exkurz do světové dramatické tvorby zakončený vystoupením Cyrana z Bergeracu. Kdo zapomněl, z čeho se skládá hovězí předžaludek a žaludek, v němž nechybí také čepec, mohl shlédnout názornou ukázku. Klobouky a pokrývky hlavy bývají vidět především na dostizích, a tak na plese nemohla chybět Dobrušská steeplechase se zrádnými překážkami, na nichž pohřbili naděje největší favorité. Kloboukový tanec byl třešničkou na dortu této báječné akce.  

Reklama

Výběr článků

Načítám