Hlavní obsah

Divadelní klub se promění v kavárnu ve tmě

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Originální akci si na čtvrtek 20. srpna připravila příbramská pobočka Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých s divadelním klubem Divadla A. Dvořáka. Oblíbený klub se na celý den promění v improvizovanou kavárnu ve tmě.

Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

plakát akce

Článek

Mnohé z nás překvapí, že zrak nám zprostředkovává až 80 procent vnímaných informací. A asi jen málokdo z nás si dovede představit život bez zraku. Akce s názvem "Poznej náš svět" to v Příbrami umožní na malou chvíli zkusit každému, kdo dorazí.

Od 10 hodin si návštěvníci D klubu budou moci vyzkoušet, jaké je to vnímat okolí bez světla a barev. Poznají tak, že chutě jsou najednou výraznější, zvuky hlasitější, hmatové vjemy jsou zcela jiné a zajímavější. To vše za asistence dobrovolníků a těžce zrakově postižených lidí, kteří zájemcům zážitkovou formou představí svůj svět. Návštěvníci si budou moci za doprovodného programu vychutnat kávu či sklenku vína s klapkami na očích, vyzkoušet orientaci v terénu s bílou holí a zahrát potmě hmatové hry.

Pokud tedy chcete zažít něco opravdu netradičního a vyzkoušet si na pár okamžiků život bez zraku, neváhejte a navštivte 20. srpna D klub, který se nachází z boku kulturního domu vedle kina. Není se čeho bát!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám