Hlavní obsah

Divadelní festival Ludmily Cápkové Kroměříž 2017 letos už podesáté

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pořadí už desátý ročník Divadelního festivalu Ludmily Cápkové Kroměříž 2017 se uskuteční ve dnech 25. – 28. května v Klubu Starý pivovar. Tradičního setkání amatérských divadelníků, které pod záštitou hejtmana Zlínského kraje připravil i letos Divadelní spolek Kroměříž, se účastní osm souborů.

Foto: archiv autora

Divadelní spolek Kroměříž se představí inscenací Na útěku.

Článek

Po slavnostním zahájení letošního ročníku, které se uskuteční ve čtvrtek 25. května v 18 hodin, bude následovat od 19 hodin inscenace Upokojenkyně v provedení souboru ŠAMU Štítin.  

V pátek 25. května jsou na programu hned tři představení: v 10 hodin Dokonalá svatba (Divadelní soubor Karla Čapka Třešť), v 17 hodin (Ne)chtěná útěcha (Divadelní soubor Diverzanti Brno) a ve 20 hodin Upokojenkyně (tentokrát ovšem v podání souboru ProLiDi Provodov).

Tři představení se budou hrát také v sobotu 26. května, kdy se může publikum těšit od 10 hod na inscenaci Na útěku (Divadelní spolek Kroměříž), od 13 hod na hru Pocker bez esa (Divadelní soubor NaKop Tyjátr Jihlava) a od 19 hodin na inscenaci Probuzení jara (Divadelní soubor OB Velká Bystřice).

Poslední festivalový den, což je neděle 28. května, uvidí návštěvníci Maryšu v podání členů Divadla 6. května Holešov. Začátek představení je v 10 hodin. A na 15 hodin je naplánováno ukončení festivalu.

Všechna představení se konají v prostoru Klubu Starý Pivovar v Kroměříži.

Předzvěstí festivalu byly i dvě zajímavé akce – v neděli 21. května pořad Vydrž, prťka, vydrž aneb Jak jsem skončil na Ulici s Václavem Koptou a ve středu 24. května Večírek s Janem Čenským a Alexandrem Hemalou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám