Hlavní obsah

Diváci libereckého Šaldova divadla se z obýváků vracejí zpět do hlediště

Novinky, Redakce Novinky

Závěrečný díl prvního online seriálu OPERACE ARCHA, který činoherní soubor Divadlo F. X. Šaldy sedm týdnů vysílal na živo z Malého divadla divákům do všech domovů, se v pátek 22. května v 18:50 bude opět vysílat online, ale někteří diváci ho budou moci vidět i z hlediště Malého divadla.

Foto: Zdroj: Divadlo F. X. Šaldy

Článek

Vstupenky na přímý přenos s exkluzivními dárky je možné zakoupit za 350 Kč ve vybraných časech v pokladně divadla, nebo na e-vstupence.

V úterý 19. května od 12:00 se spustil prodej vstupenek na přímý přenos z Malého divadla. Lístků je však kvůli vládnímu nařízení jen omezený počet, pouhých 40 kusů.

Kromě možnosti vidět samotný proces natáčení naživo dostanou diváci exkluzivní dárky. Odnesou si tak něco na památku na tento nevšední projekt v mimořádné době. Připraveny pro ně budou seriálová trička a také památeční placky. Navíc budou smět v průběhu osmého dílu zasáhnout do děje hlasováním. Po závěrečné děkovačce bude na programu ještě beseda diváků s herci a tvůrci seriálu.

Přímý přenos začne na online kanálech DFXŠ v 18:50, program na Malém divadle ale pro diváky v hledišti začíná již v 18:45, aby mohli nasát celý proces online přenosu.

Přítomnost návštěvníků v prostorách divadla se bude řídit bezpečnostními pokyny, které platí z důvodu mimořádných opatření. Zůstává tak zavřený bar i šatna, všichni musí u vstupu použít dezinfekci rukou a mít nasazenou ústní roušku. Rozestupy v hledišti budou koordinovány uvaděčkami přesně podle pokynů ministerstva zdravotnictví.

První online divadelní seriál OPERACE ARCHA je bláznivou komediální fikcí, ve které jde o záchranu celého lidstva. Děj se odehrává v Liberci. Zapálený profesor Technické univerzity (Martin Polách) se sedmi superhrdiny s mimořádnými super-schopnostmi, mají přežít konec světa v nejtajnějším podzemí Liberecké radnice.

Scénář byl psán díl od dílu vždy od pondělí do středy na základě námětů diváků dramaturgy Lenkou Chválovou a Jiřím Janků. Režii má na starosti umělecký šéf činohry DFXŠ Šimon Dominik. O hudbu a hudební doprovod se postaral Marek Ottl. Předchozí díly online seriálu je možné zdarma shlédnout zde, na YouTube kanálu DFXŠ nebo na Facebook profilu divadla.

Reklama

Výběr článků

Načítám