Hlavní obsah

Diskuse v pražském kulturně komunitním centru: jak chránit svá data - i ta svěřená

Novinky, Lenka Žáčková

Institut ochrany osobních údajů, z.ú. ukončil 29. ledna první cyklus přednášek a konzultačních hodin zdarma na téma Ochrana dat, které věnoval návštěvníkům Kulturně komunitního centra Rybná v Praze.

Foto: Lenka Žáčková

Třetí setkání v KKC RYBNÁ

Článek

Tento specifický program byl v KKC Rybná zařazen spíše na zkoušku, ale poptávka přesáhla kapacity jednoho cyklu, a tak pro velký zájem budou mít přednášky a konzultační hodiny od března své pokračování ve formě workshopů.

Oba lektoři, zástupci Institutu ochrany osobních údajů, Ing. Pavel Kreipl a RNDr. Igor Němec, dokázali velice srozumitelně vysvětlit danou problematiku související s implementací nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, známého pod označením General Data Protection Regulation, zkratkou GDPR.

Nezisková organizace Institut ochrany osobních údajů, z.ú. je organizace, která vznikla v roce 2017 rozhodnutím 8 pracovníků z oblasti bezpečnosti a ochrany osobních údajů, legislativy, testování, projektového a risk managementu založit ústav, který by mohl hrát roli odborné autority v oblasti ochrany osobních údajů.

Tento přístup ocenili i návštěvníci KKC Rybná, kteří pracují jako OSVČ či se osobně podílí na činnosti jiné neziskové organizace, ale i ti, kteří se jen chtěli seznámit s novou významnou legislativní změnou.

Neocenitelným přínosem bylo jednoznačně sdílení informací a zkušeností, ale také to, že docházelo k diskusím, ze kterých vyplynula vcelku jasná řešení i složitějších otázek.

Reklama

Výběr článků

Načítám