Hlavní obsah

Dětský park Razulák zahájí letní sezónu

Novinky, Martina Žáčková

Dětský park Razulák ve Velkých Karlovicích zahajuje v sobotu 29. dubna letní sezónu. Zábavní areál pod širým nebem, situovaný na úpatí sjezdovky Razula v Resortu Valachy hned vedle cyklostezky Bečva, bude o víkendu i na prvomájové pondělí otevřen od 10 do 16 hodin.

Foto: Josef Vrážel

Jednou z nejoblíbenějších atrakcí parku Razulák je vodní přístav s lodičkami.

Článek

„Atrakce jsou připraveny, sezóna může začít. Na všechny tři dny chystáme pro děti i animační programy na témata Piráti a Valašská strašidýlka,“ láká vedoucí parku Broňa Ondračková.

Do léta je park otevřen o víkendech a svátcích, v květnu od 10 do 16 hodin, v červnu do 19 hodin. Dětem předškolního i školního věku nabízí pestré vyžití, k dispozici tu mají lanáček, vodní přístav s lodičkami, kuličkodráhu, tubing, aquazorbing, trampolínový svět, obří pískoviště, nafukovací hrad, šlapací autíčka a další atrakce včetně malé mini zoo s králíky a od letoška i morčaty. Park je protkán a vyzdoben motivy valašských strašidýlek v čele s Razulákem. Je také oblíbeným cílem školních výletů a narozeninových oslav.

Sobotní zahájení sezóny je první z řady akcí, které se budou v květnu a červnu konat ve Velkých Karlovicích.

Od 28. dubna se na víkendy otevírá také půjčovna segwayů u hotelu Horal.

V sobotu 6. května se u hotelu Galik uskuteční Valachy duatlon – další závod seriálu Valachy tour, kombinující běh a horské kolo. Loni se duatlon zapsal do České knihy rekordů jako největší akce svého druhu v České republice. Nabízí závodní trasy pro dospělé i děti.

O týden později, v sobotu 13. května, se chystá Vítání léta se zahájením grilovací sezóny na terase hotelu Horal. Návštěvníci uvidí porcování volně lovené velké ryby, ze které kuchaři připraví grilované speciality, připravena bude degustace vín a zmrzlin či frgálová manufaktura s možností vyzkoušet si výrobu tohoto typického valašského koláče. Během dne zahraje cimbálová muzika.

V sobotu 13. května večer se chystá degustační večer s uvedením nového menu v restauraci Vyhlídka v hotelu Lanterna, které bude zasvěceno jarním specialitám snoubeným s víny Reisten. Menu uvede šéfkuchař Pavel Václavík a obchodní šéf vinařství Reisten Václav Šmach.

O tom, že je golf zábavný sport opravdu pro všechny, se mohou rodiny s dětmi přesvědčit v neděli 21. května na Golfovém hřišti Horal ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se tu tradiční Zábavná neděle (nejen) s golfem s možností zkusit si odpalování i hru na jamku klasickými i dětskými holemi. Připraven bude i geocaching, dětská hasičská jednotka, agility se cvičenými psy či koutek deskových her.

Další chystané akce:

2. 6. – Oscarový večer s Jiřím Menzelem

3. 6. – Dětský den v parku Razulák

11. 6. – Pohádková cesta lesem

18. 6. – Bike Valachy s Jiřím Ježkem

Reklama

Výběr článků

Načítám