Hlavní obsah

Dětský lyžařský závod Cross Slalom na závěr sezóny podpoří Verunku Fojtíkovou

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 25. března ukončí lyžařskou sezónu ski areál Sachova studánka na Horní Bečvě benefičním dětským závodem Cross Slalom. Zábavná trať prověří malé a mladé neregistrované lyžaře v alpském lyžování. Navíc se pořadatelé rozhodli věnovat 50 procent za startovného na podporu Veroniky Fojtíkové z Rybí.

Foto: Zdenka Vaníčková

Dětské lyžařské závody Cross Slalom na Sachově studánce na Horní Bečvě proběhnou už v sobotu 25.3.2017

Článek

Cross Slalom je lyžařský závod pro všechny děti od tří do šestnácti let a zúčastnit se ho mohou všichni lyžaři, kteří nejsou registrovaní u SLČR. Čeká je hravá a zábavná trať s klopenkami, vlnami a lehkým skokem, pořadatelé ale zároveň kladou důraz na bezpečnost trati.

„Závodní dráha bude dělaná s ohledem na věk dětí, chceme především, aby si to užily,” těší se na sobotu pořadatel Aleš Závorka z agentury SWAH. „Sněhové podmínky jsou dostačující, pro závod akorát, sám jsem je byl o víkendu s rodinou otestovat,” dodal.

Přihlašování dětí do závodu probíhá prostřednictvím google fomuláře, čas se zaregistrovat bude ale i v samotném ski areálu Sachova studánka. Všechny potřebné informace se zájemci mohou dozvědět na webu SWAHu

Lyžujeme pro Verunku

V průběhu organizace závodu se pořadatelé rozhodli udělat závod benefiční a podpořit tak mladou nadějnou lyžařku Veroniku Fojtíkovou, která je po úrazu na lyžích a zranění páteře upoutaná na invalidní vozík. Léčba kmenovými buňkami, která by mohla Verunce pomoci, je ale velice nákladná.

„S příběhem Veroniky jsme se seznámili vcelku nedávno na lyžařských závodech na Svinci u Nového Jičína. Je to statečná slečna a se svým osudem bojuje s úsměvem. Rozhodli jsme se ji podpořit a věnovat 50 procent ze startovného na podporu její léčby,” informoval Aleš Závorka. V místě závodu bude i kasička, kam může Verunce přispět každý návštěvník závodu. 

Speciální ceny

V závodu se pojede opravdu o speciální ceny. Autocentrum Lukáš věnovalo dva poukazy na víkendové zapůjčení Škody Kodiaq s plnou nádrží. Šanci vyhrát má každý - závodník i divák.

„Rozhodli jsme se výherce těchto cen vylosovat. Jeden poukaz má šanci získat každý závodník, který pojede závod, losovat budeme za startovních čísel. Druhý poukaz je pro diváky - každý si může koupit los a pak spoléhat na své štěstí,” láká návštěvníky pořadatelka Lucie Závorková. Předváděcí auto bude k vidění u svahu a promotéři Škody ho všem zájemcům představí v celé kráse.  

Pro děti bude ale možná atraktivnější další speciální cena – chytrá dřevěná stavebnice PONY, která rozvíjí dětskou fantazii na maximum. Společnost PONY věnovala do závodu rovnou svou největší stavebnici a děti se na svahu potkají i s maskotem robotem Jarmilem. Kromě speciálních cen budou samozřejmě oceněni tři nejlepší z každé kategorie, každý závodník pak dostane pamětní list a drobné dárky.

Velký dík pak patří především partnerům, bez kterých by tento benefiční závod nemohl proběhnout: Ski areál U Sachovy studánky, Autocentrum Lukáš, PONY – dřevěná stavebnice, Svářečky-obchod.cz, Flyhenry.cz, RH-MONT, Hotel Duo, Obec Horní Bečva, Obec Prostřední Bečva, Kosmetika Afrodita, Rolf, Reklamarožnov.cz, Enotria Wine & Coffee Store, Mount School, Diamant, ZŠ Horní Bečva, Ski Svinec, Sport Art Centrum, Tesařství Vašut, Robe, Snowkidz, Embex s.r.o., Lankwitzer, STFiniš, Solanský s.r.o., SSI-real. s.r.o., Rožnovbike, Zdeněk Prorok – ski servis a půjčovna, MIBO a dalším.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám