Hlavní obsah

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Novinky, Petra Svobodová

V sobotu 28. května od 10 hodin se v areálu vily Löw-Beer v Brně uskuteční již podruhé dětský den. Tentokrát na téma Dětský den s Muzeem Brněnska.

Foto: Petra Svobodová

Dětský den ve vile Löw-Beer v Brně

Článek

V loňském roce se akce pro děti uskutečnila jen několik dní po slavnostním otevření areálu vily pro veřejnost. Děti si užily divadelní představení, sportovní a výtvarné aktivity.

Letošní dětský den navazuje na výstavu nainstalovanou v komorní galerii Celnice, která nese název Jsme Muzeum Brněnska. Navštivte všech šest našich poboček. Děti a jejich rodiče tedy budou mít možnost na pěti stanovištích v zahradě vily poznat jednotlivé mimobrněnské pobočky Muzea Brněnska.

Plánovaný program je skutečně velmi pestrý. Památník Mohyla míru přiveze vojenské ležení s Napoleonovými vojáky, Muzeum v Ivančicích nám umožní malovat jako Alfons Mucha, Památník písemnictví v Rajhradě předvede, jak vznikají knihy, Podhorácké muzeum představí ukázky tradičních řemesel a Muzeum ve Šlapanicích si s Vámi zasoutěží a zahraje. Doprovodný program na zahradě je přístupný zdarma.

Vila Löw-Beer v Brně pozve na netradiční prohlídky s Gretou Tugendhat. Greta byla totiž dcera majitelů vily – Alfreda a Marianny Löw-Beerových. Pro prohlídku expozice platí heslo „Děti, vezměte své rodiče do vily“ a každý dospělák v doprovodu dítěte zaplatí pouze poloviční vstupné.

Nejmenší děti si mohou zařádit na nafukovacím hradě, který bude zdarma k dispozici v těsné blízkosti kavárny Celnice. Kavárna Celnice nabídne občerstvení, pro rodiče pravou italskou kávu a pro děti zmrzlinu. Celý program skončí v 17 hodin.   

Reklama

Výběr článků

Načítám