Hlavní obsah

Dětský den s festivalem Cesta k nám uvidí ústecké Městské sady

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmý ročník festivalu pro zdravotně postižené občany s názvem Cesta k nám se uskuteční v pátek 1. června v Městských sadech v Ústí nad Labem. Již po několikáté jej pořadatelé spojili ve velkolepý Dětský den.

Foto: Jiří Růzha

Ilustrační foto z minulého ročníku

Článek

Festival Cesta k nám vstupuje do osmého roku svého trvání a za tuto dobu nabídl spoustu krásných vystoupení a bohatých kulturních zážitků. V poslední době se festival změnil v oslavy dne dětí a to nejen zdravotně postižených. Mění se také místo konání festivalu. Po ústecké zoo a několika variantách ústeckých náměstí se veškeré dění přeneslo do příjemného prostředí Městských sadů. Letošním ročníkem budou provázet Jarda Čermák a Gába Ába.

Pořadatel, firma BEMA production, připravila velmi bohatou a pestrou nabídku kulturních vystoupení, z nichž hlavním hostem bude dívčí skupina 5Angels – což je pět bláznivých puberťaček, které se navzájem doplňují a dohromady vytvářejí neuvěřitelnou partu, která svými písněmi dělá radost nejen dětem a teenagerům po celé České a Slovenské republice.

Festival v 10 hodin zahájí hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, náměstkyně primátora města Ústí nad Labem Bc. Zuzana Kailová a ředitelka Speciální ZŠ a MŠ Pod Parkem Mgr. Martina Brhelová. Následovat bude směsice kulturních vystoupení, při nichž se postupně představí soubory z různých sociálních zařízení.

Návštěvníci uvidí Speciální základní školu, Mateřskou školu a Praktickou školu Pod Parkem, Domov Pod Lipami Smečno, Městskou pečovatelskou službu s denním stacionářem Louny - taneční kroužek Boubelky, Taneční skupinu Freedom, Domovy sociálních služeb Litvínov, p. o., Domov pro Osoby se Zdravotním Postižením Sulická - hudební skupinu AJETO, Domov na Svobodě Čížkovice - taneční skupinu Lucarino Dance, Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa, p. o., t. s.Bílý zajíc Libochovice, Domov Na Pustaji Křešice - skupinu Křešičanka – Pustajka, Domov se zvláštním režimem Terezín, ÚSP Háj u Duchcova - skupinu Hájští kohouti, Domov sociální péče Skalice u Litoměřic - hudební skupinu VEGA.

V témže čase bude probíhat i Dětský den v podobě doprovodných programů. K těm budou patřit kreativní dílny, zoo skluzavky, malování na obličej, trampolína, klaun, hrací centrum, skluzavka lokomotiva, kolotoče, stánkový prodej, cukrovinky, soutěže a atrakce pro celou rodinu po celou dobu festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám